Meny

En av tre butikker solgte alkohol til mindreårige

Av de over 400 dagligvarebutikkene organisasjonen Juvente kontrollerte i fjor, solgte én av tre alkohol til mindreårige. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de over 400 dagligvarebutikkene organisasjonen Juvente kontrollerte i fjor, solgte én av tre alkohol til mindreårige.

Ungdommer fra organisasjonen Juvente kontrollerte før jul 407 dagligvarebutikker over hele landet. I 149 av butikkene fikk mindreårige kjøpt alkohol, opplyser organisasjonen.

– Da vi startet kampanjen i 2007, solgte over halvparten av butikkene vi kontrollerte, alkohol til mindreårige. Så det er en veldig positiv utvikling, sier leder Amanda Stratford Gamst i Juvente.

Les også: Gratis vin til finske politikere

Selv om hun mener det er en positiv utvikling, sier hun kommunene må skjerpe kontrollen av dagligvarebutikkene.

– Det er nå opp til kommunene å få slutt på alkoholsalg til mindreårige. De må gjennomføre flere og bedre kontroller og strengere sanksjoner når det avdekkes brudd, sier Gamst.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus