Meny

Drapssiktet ringte på hos naboen

En kvinne i 40-årene ble rett før midnatt funnet død utenfor en bolig i Asker. Kvinnens samboer er pågrepet og vil bli avhørt onsdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 40-årene i Asker, ringte ved midnatt på hos en nabo. Både på ringeklokken og døren er det blod.

Det var sent tirsdag kveld politiet fikk beskjed om at en kvinne lå livløs på gaten på Engelsrud i Asker. Selv om ambulansepersonell kom raskt til stedet, ble kvinnen etter kort tid erklært død. Politiet har pågrepet og siktet kvinnens samboer, en mann i 50-årene.

– Kvinnens samboer ringte på hos meg før midnatt og ropte «help, help» og var svært oppskjørtet. Jeg ba ham ringe politiet, forteller en nabo til Aftenposten.

Blodspor

På døren og ringeklokken er det tydelige blodspor etter dramaet som fant sted.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer rundt dette ennå, men kan bekrefte at kvinnen var påført ytre skader, opplyser kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Les også: Kvinne funnet drept i Asker

Hun forteller at politiet foreløpig har for få opplysninger til å si noe om hendelsesforløpet eller bakgrunnen for hendelsen.

Etter at funnstedet ble sikret natt til onsdag satte politiet i gang etterforskning. Flere vitner er avhørt.

Avhøres onsdag

Onsdag fortsatte den taktiske og tekniske etterforskningen, opplyser Bjørlo, og i løpet av dagen skal den siktede avhøres.

På spørsmål om siktede er kjent for politiet, opplyser kriminalsjefen at de så langt ikke har noen indikasjon på dette.

Ifølge Aftenposten flyttet den drapssiktede inn til kvinnen rett før jul i fjor, og det skal ha vært mye bråk i leiligheten.

– Vi hørte stadig at kvinnen ropte på hjelp. Vi ba henne da om å kontakte politiet, sier en nabo.

Etterlater seg to døtre

Den drepte kvinnen etterlater seg to døtre, melder Aftenposten. Den yngste er i slutten av tenårene og bodde fortsatt hjemme.

– Hun var en sosial type, som gjerne stoppet for en prat når hun luftet hunden, sier en nabo om den drepte kvinnen.

Den siktede mannen har foreløpig ikke fått oppnevnt en forsvarer, ifølge politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus