Meny

Fire nye uker i varetekt i Sigrid-saken

FENGSLING: Tre sakkyndige som har undersøkt den siktede mannen, har konkludert med at han er psykotisk, og dermed er strafferettslig tilregnelig. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Mannen ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag. Han er ilagt brev- og besøkskontroll.

Sist helg ble det kjent at to av de tre sakkyndige som har undersøkt mannen, har konkludert med at han er psykotisk, og dermed er strafferettslig tilregnelig. Den tredje av de sakkyndige mener imidlertid at mannen er paranoid schizofren og utilregnelig.

I begjæringen til retten ba påtalemyndigheten om videre fengsling på grunn av bevisforspillelse- og gjentagelsesfare.

– Helt feil

For første gang bruker påtalemyndigheten gjentagelsesfare som argument for fengsling siden 37-åringen ble pågrepet og siktet i saken.

– Vi mener den utvidede begjæringen er helt feil slik saken står nå, sier advokatfullmektig Ida Andenæs til ABC Nyheter.

Retten tok ikke stilling til om det er fare for gjentagelse under onsdagens fengslingsmøte.

– Min klient har vært siktet eller dømt for to episoder med seks års mellomrom, noe som vanskelig er nok til å statuere en gjentagelsesfare slik love krever, forteller Andenæs.

Frykter gjentagelsesfare

Til TV 2 sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt følgende om hvorfor de mener det er gjentagelsesfare;

– Det knytter seg i hovedsak til de veldig alvorlige forholdene han nå er siktet for. I tillegg til den alvorlige voldsepisoden han ble dømt for i 2007, sier Gulnes.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august i fjor. Politiet og mange hundre frivillige lette etter 16-åringen over store deler av Oslo.

En død person som viste seg å være 16-åringen, ble 3. september funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus