Dette inneholdt Boston-bombene

Foto: REUTERS/NTb Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette inneholdt bombene, som eksperter mener å bevise var tidsinnstilte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets etterforskere har funnet bevis som tyder på at bombene som eksploderte i Boston mandag var tidsinnstilte, skriver avisen The Boston Globe.

Blant det som er funnet, er minst ett kretskort, opplyser en representant for myndighetene med kjennskap til etterforskningen.

– Kretskortet antyder at bombene ble detonert gjennom en tidsmekanisme, ikke via fjernkontroll, skriver avisen.

Bildene som politietterforskere nå har offentliggjort viser blant annet en vrengt metallbeholder, nylonstykker, et batteri og kabler koblet til noe som kan se ut som et lite kretskort med tidsinnstillingsmekanisme.

Dette er antagelig brukt for å fjernstyre utløsermekanismen.

Bombene skal med stor sannsynlighet ha blitt oppbevart i trykkokere og fraktet til åstedene i lite mistenkelige bager eller ryggsekker, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bagen må ha vært tung på grunn av innholdet som antas å ha vært i den, sa spesialetterforsker Richard Des Lauriers fra det føderale politiet FBI tirsdag.

Spiker og metalldeler

Som tidligere kjent, innehold bombene også store mengder spiker og metallbiter for å gjøre mest mulig skade på mennesker som befant seg nærmest eksplosjonsstedene.

Etterforskerne har foreløpig konkludert med at bombene kan være bygget etter en allmenn tilgjengelig oppskrift funnet på nettet, noe som gjør sporingen av de ansvarlige komplisert.

Ifølge CNN er denne typen eksplosiver ikke av en militær standard, noe som styrker mistanken om at det kan være privatpersoner som står bak, i stedet for terroristgrupper som al-Qaida eller Taliban.

Politiet har bestemt seg for å forsøke å rekonstruere bombene i FBIs laboratorium.

Rundt 70 av de sårede befinner seg fortsatt på sykehus, og tilstanden er kritisk for 24 av dem, ifølge Boston Globe.

En offisiell kinesisk avis har identifisert den kinesiske kvinnen som ble drept i terrorhandlingen som Lu Lingzi. Hennes far bekreftet dødsfallet overfor en reporter fra avisen Shenyang kveldsnyheter, ifølge det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Her eksploderer bomben rett foran dem: