Meny

Hedret ofrene for Boston-angrepet

Deltakerne under markeringen i Dorchester tente lys til minne om dem som ble drept i terroraksjonen mandag. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale innbyggere i Boston hedret tirsdag kveld de tre som ble drept i bombeangrepet mot byens maratonløp.

Over tusen mennesker samlet seg i en park i nærheten av hjemmet til Martin Richard, den åtte år gamle gutten som ble drept i angrepet.

Med tente lys viste deltakerne sin respekt for Martin og de to andre dødsofrene. Åtteåringen bodde i forstaden Dorchester, et arbeiderklassestrøk i utkanten av Boston.

Les også: – Politiet vil rekonstruere Boston-bombene

Under maratonløpet mandag var Martin i målområdet sammen med moren og søsteren for å se faren fullføre løpet. Martins seks år gamle søster Janey mistet beinet i eksplosjonen, og moren fikk alvorlige hodeskader.

– Vi takker familie og venner, dem vi kjenner og dem vi aldri har møtt, for deres tanker og bønner, sier familiefaren Bill Richard i en uttalelse.

De to andre som ble drept i bombeattentatet, var 29 år gamle Krystle Campbell og en kvinnelig kinesisk student ved Boston University som foreløpig ikke er blitt navngitt.

Også flere andre steder i Boston ble det holdt seremonier tirsdag til minne om de drepte og de nærmere 180 menneskene som ble såret i angrepet.

Video: Heltene i Boston

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus