Meny

– Gift funnet i brev sendt til Senatet

Senator Roger Wicker, her i samtale med senator Deb Fischer (i midten) og Gina McCarthy. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brev som trolig inneholdt den dødelige giften ricin, er blitt sendt til en av USAs senatorer.

Brevet til den republikanske senatoren Roger Wicker fra Mississippi ble oppdaget tirsdag ettermiddag, opplyser kilder i politiet til TV-stasjonen CNN.

Politiet har allerede en mistenkt i saken, ifølge senator Claire McCaskill fra Det demokratiske partiet. Hun fortalte pressen om brevet etter et møte hvor de folkevalgte ble orientert om hendelsen.

Brevet ble oppdaget i en rutinekontroll av posten til Kongressen, og det nådde ikke fram til kongressbygningene eller Wickers kontor. Politiet har ikke opplysninger som tyder på at det er sendt flere giftbrev.

Boston-møte

Det skal ha blitt gjort tre tester av brevet, og alle resultatene tyder på at det inneholdt ricin. Ytterligere undersøkelser vil bli gjennomført for endelig å fastslå om det var ricin i brevet.

Det føderale politiet FBI orienterte de folkevalgte om hendelsen på et møte om terroraksjonen i Boston tirsdag kveld. Både FBI-sjef Robert Mueller og Janet Napolitano, minister for innenlandsk sikkerhet, deltok på møtet.

Hvorvidt det er en sammenheng mellom bombeaksjonen og giftbrevet, er foreløpig uklart. Det er heller ikke kjent hvorfor brevet ble sendt til Wicker. Det er poststemplet i Memphis i delstaten Tennessee.

All postgang til Senatet er blitt stanset av sikkerhetshensyn, opplyser senator Jeff Flake fra Arizona.

– Vi er svært bekymret, sier Flake til ABC News.

Kraftig gift

Posten til Kongressen er blitt undersøkt utenfor kongressområdet helt siden brev med miltbrannbakterier ble sendt til den amerikanske nasjonalforsamlingen i 2001.

I 2004 ble flere av Senatets bygninger stengt etter at et brev med ricin ble sendt til en av senatorene.

En ny episode knyttet til giftstoffet ble kjent i 2011, da fire eldre menn i USA ble pågrepet, mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon. Mennene tilhørte en militsgruppe og forsøkte å framstille ricin, ifølge politiet.

Ricin er en svært kraftig gift, og noen få korn av stoffet er nok til å ta livet av et voksent menneske.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus