Meny

Holly Holm legger opp uten å møte Brækhus

Promotor Nisse Sauerland var oppgitt over at det ikke ble noen kamp mellom Holly Holm og norske Cecilia Brækhus. Nå har Holly Holm lagt opp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Holly Holm legger boksehanskene på hylla. Det sa hun på en pressekonferanse hjemme i Albuquerque tirsdag kveld, melder Albuquerque Journal.

Hun sa hun vil fortsette med sport, men fra og med nå er det mixed martial arts (MMA) hun vil satse på. Dette har hun sagt også tidligere, så noen stor bombe var det ikke den amerikanske jenta kom med.

Det betyr at det aldri kommer til å bli noen kamp mellom Brækhus og Holly Holm, men det er heller ikke så overraskende, for det har pågått forhandlinger om en slik kamp i over to år, uten at promotorene er kommet til enighet.

– Jeg har sagt meg villig til å møte Holly Holm i Albuquerque, dersom det også blir en kamp i Europa. Det har jeg gitt Nisse Sauerland beskjed om å formidle til folkene som forhandler på vegne av Holm, fortalte Brækhus til NTB i Berlin for tre uker siden.

Etter dette forandret Lenny Fresquez, Holms promotor, taktikk. Da var det plutselig ikke så interessant med to kamper, som han bare noen dager tidligere hadde gått knallhardt inn for.

Avslutter 11. mai

Med beskjeden om at boksekarrieren er over, kommer Holly Holm etter alt å dømme til å gå sin siste proffkamp som bokser 11. mai. Da har hun i alle fall avtalt å møte Mary McGee i hjembyen sin i New Mexico. Den kampen skal bokses på Route 66 Casino, og det er her Holm har gått de fleste av sine 37 kamper.

Les også: Vil ikke møte flere tullemotstandere som Playboy-Mia

Hun har 32 seirer, og ni av dem er kommet på knockout. Det er også blitt to tap på henne, og begge gangerne hun har tapt, har hun blitt slått ut.

Den siste som klarte det var franske Anne Sophie Mathis, jenta som senere tapte klart på poeng for Cecilia Brækhus.

– Jeg er ikke så sikker på om Holly Holm tør møte Brækhus, sa promotor Nisse Sauerland i forbindelse med helgens stevne i Frederikshavn, der den tredobbelte norske verdensmesteren stoppet legenden Mia St. John i tredje runde i en parodi av en boksekamp.

Etter kampen sa St. John til NTB at Brækhus slo knallhardt, mye hardere enn Holly Holm. Hun mente også at Brækhus var verdens beste kvinnelige bokser.

Skuffet

– Det er klart jeg er skuffet, for Holly Holm er en av de bokserne jeg virkelig har hatt lyst til å møte i ringen lenge, sier Cecilia Brækhus via sin pressekontakt Kyrre Merg.

– Men jeg er ikke bare skuffet for min egen del. Jeg er like skuffet på vegne av alle tilhengerne min som har gledet seg til å se denne kampen, den kanskje største kampen i kvinneboksingens historie, fortsetter Brækhus.

– Nå blir alle snytt for denne boksefesten av Holly Holm og Lenny Fresquez, avslutter hun.

Merg sier til NTB at Brækhus ikke kommer til å være skuffet lenge.

– Dette rister hun av seg, og det er fortsatt mange store navn der ute som hun vil jakte, sier Merg.

Han sier også at han ikke er sikker på om siste ord er sagt i denne saken.

– Du vet like godt som meg at det er proffboksing dette dreier seg om. Ting kan snu fort, men det var overraskende at denne beskjeden kom nå, for det har vært en god tone i forhandlingene den siste tiden. Det forelå også et godt tilbud fra Sauerland til Holly Holm, men det ble altså ikke godtatt, slår Kyrre Merg fast.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus