Meny

Smugler hevder han opererte alene

Beslaglagte varer og biler i Tollvesenets lokaler på Svinesund søndag. Fem polske sjåfører ble pågrepet og 14 biler beslaglagt etter at politiet i Østfold stanset et større forsøk på smugling av alkohol og sigaretter inn i Norge søndag morgen. Foto: Johnny Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de fem polske mennene som blir framstilt for fengsling i forbindelse med et stort smuglerbeslag søndag, sier han opererte på egen hånd.

Politiet stanset til sammen 14 biler på E6 i Rygge i Østfold søndag morgen. Flere av bilene var ombygd for å kunne bli lastet med enorme mengder øl, sprit og sigaretter. Alle bilene var fullastet med smuglervarer.

Fem av polakkene som ble pågrepet, er siktet for grov tollovertredelse. De fremstilles for varetektsfengsling i Halden tingrett tirsdag formiddag, den første ble fremstilt klokka 10. Mannen benekter imidlertid at han var del av et større smuglernettverk, melder NRK.

Les også: Fem polakker fremstilles for fengsling etter smuglerbeslag

– Han sier at han ikke har hatt noe med de andre å gjøre. At han har kjørt for seg selv og vært sin egen herre i denne transporten, sier mannens advokat Jan Loennechen Wang.

Politiadvokat Anette Sogn er imidlertid av en helt annen oppfatning. Hun sier politiet mener de pågrepne polakkene sammen med flere andre, og i flere biler, har innført en større mengde alkohol og sigaretter til Norge.

Les også: To nye pågripelser i storaksjon mot smuglere

– Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å tro at de har hatt befatning med dette i fellesskap. Det vil vi forsøke å avdekke i kommende fengslingsperiode, sier Sogn til NRK.

De to siste pågrepne smuglerne vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av tirsdag ettermiddag, eventuelt onsdag morgen.

Les også: Politiet tok smugler-karavane fra Polen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus