Meny

Nordmenn bruker stadig mer tid på internett

MINDRE TV, MER INTERNETT: Det tradisjonelle TV-mediet taper stadig i kampen om oppmerksomheten fra forbrukerne, som foretrekker nettet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har nordmenn brukt så mye tid på Internett som nå. Samtidig benker vi oss sjeldnere og sjeldnere foran TV-en.

Den gjennomsnittlige tiden vi bruker på Internett hver dag, økte fra 86 minutter i 2011 til 95 minutter i fjor. Aldri før har den norske befolkningen brukt så mye tid i gjennomsnitt på Internett. Økningen gjelder for alle aldersgrupper og begge kjønn, viser tall fra Norsk mediebarometer 2012.

Mindre TV-titting

Fire av fem nordmenn brukte internett hver dag i fjor. Av dem som var på internett i løpet av en gjennomsnittsdag, var rundt seks av ti innom et nettsamfunn, og sju av ti hadde lest nyheter.

Les også: – Bedre TV gir snillere barn

Men samtidig som internett-bruken øker, vender vi blikket bort fra TV-en. I gjennomsnitt brukte vi to timer og 14 minutter til TV-titting per døgn i fjor. Det er 23 minutter mindre enn 2011.

Leser aviser på nett

HVILKEN RETNING? Nettet vinner stadig terreng i forhold til de mer tradisjonelle mediene, som TV, radio, aviser og magasiner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comHVILKEN RETNING? Nettet vinner stadig terreng i forhold til de mer tradisjonelle mediene, som TV, radio, aviser og magasiner. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

En gjennomsnittsdag i 2001 leste én av ti aviser på internett. Elleve år senere var andelen kommet opp i fem av ti.

Stadig færre leser papiraviser, og det blir stadig færre avisabonnenter. Men til tross for nedgangen hadde fortsatt om lag åtte av ti lest en papiravis i løpet av en gjennomsnittlig uke i fjor.

Les også: Barn møter helst vennene på nettet

Det er en betydelig større andel menn enn kvinner som leser nettaviser i løpet av en dag. Til gjengjeld er det en høyere andel kvinner enn menn som bare leser trykte aviser.

Andelen radiolyttere i løpet av et gjennomsnittsdøgn økte noe, fra 55 prosent i 2011 til 60 prosent i fjor. Økningen gjelder særlig aldersgruppen 45 til 66 år.

Les også: Nett-nyheter slår TV-nyheter

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus