Meny

Holmenkollstafetten i møte med politiet

TERRORBEREDSKAP: Arrangørene bak Holmenkollstafetten i Oslo har møte med politiet for å finne ut om beredskapen bør utvides før årets arrangement går av stabelen neste måned. Her fra Holmenkollstafetten i 2011. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er for tidlig å si om sikkerheten rundt årets Holmenkollstafett blir høynet i etterkant av terroraksjonen i Boston maraton mandag.

Arrangørklubben Tjalve skulle uansett til et planlagt møte med politi og militærpoliti kommende uke.

Årets Holmenkollstafett arrangeres 11. mai. De 15. etappene fordeler seg rundt et stort område.

– Vi har ikke rukket å tenke for mye på dette ennå, og det er heller ikke lett å sikre hele løypa for oss. Vi får høre hva politiet sier. Vi vet ennå ikke om sikkerheten rundt årets arrangement vil bli høynet etter det som skjedde i Boston, sier Tjalves daglige leder, Vegard Henriksen, til NTB.

Idrettslederen var også preget av bombene i Boston dagen derpå.

– Det er veldig leit at det skal gå ut over et vanlig arrangement der folk møtes for å ha det hyggelig. Det har jo ingenting med politikk å gjøre. Det er synd at et slikt arrangement skal bli rammet, sier Henriksen.

Daglig leder Tony Isaksen i Oslo maraton har lagt ut følgende melding på Facebook. Han påpeker at trygghet og sikkerhet alltid vil ha høyeste prioritet.

– Alle våre tanker går til ofrene og deres familier i bombingen i forbindelse med Boston Marathon, så vel som med løpere, tilskuere, frivillige og ansatte på Boston Athletic Association (BAA). Løps-arrangement få ut det beste av mennesket og forener uavhengig av bakgrunn og etnisitet. Dette er en tragisk dag for oss alle i den løpende verden. Trygghet og sikkerhet for alle som løper Oslo maraton er og vil alltid være vår høyeste prioritet. Vi vil fortsette å arbeide hånd i hånd med Oslo kommune og Oslo politiet i planleggingen for kommende arrangementer.

27. april arrangeres Sentrumsløpet i Oslo. Der håper Idrottslaget BUL på 12.000 deltakere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus