Meny

Slik reagerte de på terroren i Boston

Kareem Abdul-Jabbar og Harrison Ford sammen med resten av publikum har ett minutts stillhet for ofrene på en basketkamp i Los Angeles, folk støtter hverandre etter at bombene gikk av i Boston sentrum mandag og Marion Kaucic deltar i lystenning i Moscow, Idaho for å støtte de som ble rammet. Foto: Mark J. Terrill/AP, Jessica Rinaldi/Reuters og Geoff Crimmins/AP - via NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les om de inspirerende handlingene etter bombeangrepet i Boston.

Etter 22. juli sa AUFer Helle Hoås Gannestad:

Når en mann kan forårsake så mye ondt – tenk hvor mye kjærlighet vi kan skape sammen.

Og befolkningen i Boston må ha tenkt på samme måte. Her er flere eksempler på at folk stiller opp for hverandre:

Hjelpemannskapene var raskt på plass for å redde liv.

Forbipasserende, deltakere og publikum gjorde det de kunne etter at bombene gikk av.

– Mange løp for livet, men andre hjalp til å rive ned gjerdet som gjorde det vanskelig å komme fram til de sårede, skriver David Abel i The Boston Globe. Han var på stedet.

Video: Heltene i Boston

Video viser en mann som bruker beltet sitt for å lage en turnike.

Saken fortsetter under bildetEn mann bruker sin egen t-skjorte for å stoppe blødningen. Foto: Marc Hagopian/AFP via NTB scanpix.En mann bruker sin egen t-skjorte for å stoppe blødningen. Foto: Marc Hagopian/AFP via NTB scanpix.

Saken fortsetter under bildetFolk hjelper skadde. Foto: Marc Hagopian/AFP via NTB scanpix.Folk hjelper skadde. Foto: Marc Hagopian/AFP via NTB scanpix.

Folk prøvde også å trøste hverandre når støvet la seg.

Saken fortsetter under bildetChris Darmody holder sin kone Sue i armene sine etter å ha funnet henne i kaoset. Foto: Michael Dwyer/AP via NTB scanpix.Chris Darmody holder sin kone Sue i armene sine etter å ha funnet henne i kaoset. Foto: Michael Dwyer/AP via NTB scanpix.

Alle vil hjelpe.

Det er opprettet et dokument på nett der befolkningen i Boston tilbyr alt fra en seng å sove på, til mat, internettilkobling, skyss, lademuligheter også videre.

– Jeg kommer og henter deg hvis du trenger et sted å sove, skriver en.

– Vi har mat, plass, internett, nye klær, en dusj, bil, parkeringsplass tilgjengelig, skriver en annen.

– Vi er glade for å hjelpe til. Vi har en oppblåsbar madrass og en hund du kan klappe, skriver en tredje og slik fortsetter listen.

Saken fortsetter under bildetEksempel fra Google-dokumentet.Eksempel fra Google-dokumentet.

Resturanter i området åpner dørene for løpere. Betal om du kan, er beskjeden.

Google opprettet en tjeneste for å hjelpe folk å finne hverandre. Tirsdag formiddag er det lagt inn over 5000 opplysninger for å hjelpe pårørende å finne sine kjære.

Saken fortsetter under bildetEt kjærestepar har funnet hverandre igjen. Et kjærestepar har funnet hverandre igjen.

Det ble fullt i blodbankene. NBC rapporterer at flere løpere som etter å ha løpt i mål fortsatte til sykehuset for å gi blod. Og sykehusene måtte avvise blodgivere fordi de fikk så mye.

#PrayforBoston/#Pray4Boston osv i alle varianter og på alle språk er blant de mest brukte temataggene på Twitter og i andre sosiale medier.

#weareboston er temataggen befolkningen selv bruker til å trøste hverandre.

Saken fortsetter under bildetDet er vi som er Boston, skriver befolkningen i sosiale medier.Det er vi som er Boston, skriver befolkningen i sosiale medier.

Vet du om noe som burde være på denne listen? Del det i en kommentar under.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus