Meny

Tragedien rammet dem på ny

På dette bildet ser man den andre eksplosjonen på avstand mens røyk fra den første eksplosjonen omgir tilskuere under Boston maraton i Boston mandag. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familiemedlemmer av ofrene for massakren i Newtown satt på VIP-plasser nær eksplosjonene under Boston maraton.
Maratonet begynte med 26 sekunders stillhet for ofrene for Sandy Hook-skytingen 14. desember, der 20 barn og seks voksne ble drept, melder The Independent.


Ifølge Atlantic Wire satt familiemedlemmer av ofrene i VIP-seksjonen til maratonløpet nær stedet der eksplosjonene skjedde.

Tre mennesker ble drept og over 100 skadd i de to eksplosjonene som rammet maratonløpet i Boston mandag.

Les også: Bombeangrep mot Boston Marathon

«Takler ikke mer»

Før løpet uttalte presidenten i Boston Athletic Association at løpet hadde «spesiell betydning» siden det var 26 amerikanske miles å løpe, en for hvert av ofrene.

En gruppe foreldre og innbyggere i Newtown løp som del av en gruppe kalt Team Newtown Strong, som samlet inn penger til lokale veldedige organisasjoner.

Lisa Abrams, hvis mann Thomas (58) var med i denne gruppa, sier til Connecticut Post:

«Newtown kan ikke takle mer av dette. Vi behøver ikke mer stress og hjertesorg».

Søker svar

Etterforskere håper bilder og videoopptak gjort under Boston maraton kan gi svar på hvem som sto bak angrepet, som kostet tre mennesker livet.

Siden 27.000 mennesker stilte til start i løpet, som også rundt 500.000 tilskuere fulgte, antar politiet at det finnes en mengde videosnutter og bilder som viser hva som skjedde før og etter eksplosjonene.

– Dette er en kriminaletterforskning som kan bli en terroretterforskning, sier spesialagent Richard DesLauriers fra FBI.

Foreløpig har ingen personer eller grupper tatt på seg ansvaret for bombingen. Det var heller ingen kjente trusler mot byen og løpet før angrepet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus