Meny

Begge sønnene mistet et bein i Boston

En skadet person får hjelp på fortauet ved målområdet i Boston mandag. Foto: Ken McGagh/MetroWest Daily News via AP Photo/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren, Liz Norden, fikk en forferdelig telefon fra sønnen som var tilskuer til Boston maraton.

«Mamma, jeg er hardt skadet», sa sønnen på 31.

Han var da i en ambulanse. Norden fortalte den grusomme historien til the Boston Globe.

På telefonen fortalte han at beina var sterkt forbrent i en eksplosjon. Hans yngre bror hadde stått rett ved siden av ham, men nå visste han ikke hvor han var.

Etter to timer med frenetisk leting fikk Liz Norden informasjonen som vil endre hennes sønners liv for alltid: De hadde begge mistet et ben.

- Jeg kunne aldri forestilt meg at dette kunne skje, sa fembarnsmoren natt til tirsdag til avisen. Da satt hun og ventet utenfor sykehuset.

Grusomme scener

Det er over 140 personer som ble såret i eksplosjonene som gikk av 14.50 lokal tid mandag. Tre personer er så langt bekreftet drept.

Ifølge kilder i politiet skal en av dem være en åtte år gammel gutt. Boston Globe skriver at både moren og søsteren hans også ble hardt skadet.

Brødrene var blant de 500.000 tilskuerne som fulgte løpet. Og de var ikke de eneste som mistet bena.

Øyenvitner fortalte om grusomme scener i målområdet etter at bombene ble utløst med få sekunders mellomrom.

– Disse løperne hadde akkurat fullført, og nå har de ikke lenger bein. Det er så mange av dem. Så mange mennesker uten bein, sa politimannen Roupen Bastajian til avisa New York Times.

Les også: Bombeangrep mot Boston Maraton

Minst ti amputasjoner

Legene har vært nødt til å amputere på minst ti personer, ifølge en terrorekspert som TV-stasjonen CNN har vært i kontakt med.

Eksperten, som ikke er navngitt, er blitt orientert om etterforskningen og forteller at kulelagerkuler er blitt fjernet fra kroppene til flere av de skadde.

Det tyder på at bombene har vært fylt med små metalldeler for å gjøre mest mulig skade.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus