Meny

Støre mest populær som Stoltenbergs arvtaker

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er fortsatt folkets favoritt som arvtaker etter Jens Stoltenberg. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Jens Stoltenberg en gang gir seg som partileder er det ingen tvil om hvem folk flest ønsker skal overta: Jonas Gahr Støre troner som vanlig øverst på listen.

Helseministeren har alltid vært svært populær, og selv etter at Støre overtok en av de tøffeste ministerpostene er hans fremdeles like populær. I en ny undersøkelse InFact har gjort for VG svarer 37,2 prosent av de spurte at de foretrekker Støre som ny Ap-leder når Stoltenberg en gang i framtiden gir seg.

Avstanden er stor til andreplassen på listen, som kanskje kommer som en overraskelse for noen. Den svært ferske – og i politikken fremdeles unge – kulturminister Hadia Tajik foretrekkes av 11,1 prosent av de spurte.

På de neste plassene følger partisekretær Raymond Johansen med 5,1 prosent og nærings- og handelsminister Trond Giske med 4 prosent.

Av dem som stemmer Ap er det hele 53,9 prosent som foretrekker Støre. Også her ender Giske sist, med tre prosents støtte.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus