Meny

Nordmann midt i bombedramaet:

– Ser skadde fraktes til telt

KAOS: Deltagere og publikummere hjelpes bort fra målområdet i Boston maraton etter at to bomber gikk av. (Foto: AP / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steinar Ohr er glad for at han løp så fort som han gjorde og dermed unnslapp bombeeksplosjonen som rammet Boston maraton mandag.

På telefon fra et hotell, som ligger knappe 200 meter unna målområdet, forteller Ohr til TV2 at han ser ambulanser og politibiler.

Nordmannen beskriver det hele som kaotisk.

– Jeg ser også at det er fraktet skadde til et telt omtrent 50 meter fra der jeg er nå, like ved målstreken. Det er ikke noe hyggelig å være her, sier han.

– Det er skremmende. Vi har fått beskjed av hotellpersonalet at bygget er avstengt; ingen slipper ut, og ingen inn, forklarer Ohr.

UD: – Prøver å få oversikt

Det var totalt 30 påmeldte norske deltakere til Boston maraton.

Like etter klokken 23 opplyser Utenriksdepartementet til ABC Nyheter at de så langt ikke har fått noen rapporter om at nordmenn er blant de skadde eller drepte.

– Men dette er noe vi nå jobber med å skaffe oss mer informason om gjennom vårt generalkonsulat, sier Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til ABC Nyheter.

Bakgrunn: Flere drept i bombeeksplosjoner i Boston

- Ikke mulig å garantere seg

Steinar Ohr forteller videre at det til og med var bombehunder som gikk blant deltakerne før start.

– Men i et så stort arrangement er det vel ikke mulig å garantere seg helt. For egen del må jeg bare være glad for at jeg løp så fort som jeg gjorde, slik at jeg slapp unna.

Siste: Eksplosjon på bibliotek i Boston

Ubehagelig

40 år gamle Janicke Ekelberg var en av dem som deltok i maratonløpet, der det mandag kveld norsk tid gikk av to bomber i målområdet.

– Vi var mellom en til halvannen kilometer borte da vi hørte to kraftige drønn. Vi så ikke noe røyk fra der vi var. Det var to smell, det var det ingen tvil om. Det er ubehagelig. Jeg bare håper at det ikke er riktig at noen er omkommet, sier hun til VG.

Sjokk og kaos

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus