Meny

Trøblete tåke i ferd med å lette på Gardermoen

Kraftig tåke på Gardermoen har ført til store forsinkelser mandag. Slik så hovedflyplassen ut mandag ettermiddag. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tjukke tåka som førte til både forsinkelser og innstillinger på en rekke flygninger til og fra Gardermoen mandag, var i ferd med å lette mandag kveld.

– Det har vært mange innstillinger og forsinkelsene har vært ganske store. Det har vært en fortvilende situasjon for passasjerene, sier medierådgiver Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Tåka lå tjukk over hovedflyplassen store deler av mandagen, men i kveldingen begynte det bokstavelig talt å lysne for de reisende.

– Den tykkeste delen av tåka har lettet og det er en veldig stor forbedring i værsituasjonen hos oss. Men selv om været blir bedre, vil forsinkelsene forplante seg utover. Det vil imidlertid ikke bli verre, forhåpentlig noe bedre, sier Andersen.

Mange flygninger har vært så mye som fire timer forsinket.

– Med så tjukk tåke som vi har hatt i dag, må vi ha såkalte lavsiktsoperasjoner med større avstand mellom flyene, forklarer Andersen.

Oslo lufthavn sine nettsider kan du se de siste oppdateringene rundt de ulike avgangene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus