Meny

Sakkyndige konkluderte ulikt om halloween-drapet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nye sakkyndige som har vurdert 23-åringen som er tiltalt for det såkalte halloween-drapet i Oslo, har kommet til ulik konklusjon. Bare den ene mener tiltalte var tilregnelig da han utførte drapet.

Mens psykologspesialist Gjermund Nysveen mener 23-åringen ikke var psykotisk på gjerningstidspunktet, mener overlege og spesialist i psykiatri Fred Heggen derimot at mannen var psykotisk, skriver Aftenposten.

Den 23 år gamle mannen har erkjent drapet på en 22 år gammel barndomsvenn i en leilighet i Pilestredet i Oslo 30. oktober 2011.

En annen jevnaldrende barndomskamerat kom seg unna, og 23-åringen har også erkjent drapsforsøk på denne kameraten. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for det som er blitt omtalt som halloween-drapet.

Les også: Tiltalt for «halloween-drapet»

4. april tok statsadvokaten ut tiltale mot 23-åringen som har sittet varetektsfengslet siden hendelsen.

Psykiaterne Henning Værøy og Harald Brauer skrev i sin konklusjon 30. januar i fjor at 23-åringen var tilregnelig på gjerningstidspunktet. I en tilleggserklæring som ble sendt til den rettsmedisinske kommisjon 5. oktober i fjor, kom de imidlertid fram til at han hadde vært psykotisk da han utførte drapet.

Les også: Mann knivdrept på Bislett i Oslo

Tre av fire sakkyndige mener dermed at han hadde vært psykotisk, mens én mener 23-åringen var tilregnelig.

Hovedforhandlingene skal trolig holdes før sommerferien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus