Meny

Gissel satt fri på politistasjon i København

DRAMATISK: Politi og sperringer Københavns Politigård mandag ettermidda, der en fange har tatt en medfange som gissel. Foto: Torkil Adsersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisselaksjonen i høysikkerhetsfengselet på Københavns sentrale politistasjon ble avsluttet uten at noen kom til skade, opplyser politiet.

Gisselet ble mandag ettermiddag satt fri og gisseltakeren pågrepet. Begge er innsatte i fengselet.

Det var like før kl. 15 mandag at dramaet tok til inne i hovedkvarteret til politiet i Danmark, Politigården i København. I over tre timer var området rundt fengselet sperret av, og politiets aksjonsstyrke ble tilkalt.

Like etter klokken 18 kunne dansk politi melde at gisseldramaet er over, og at gisseltakeren har overgitt seg.

– Vi er glade for at situasjonen har løst seg uten at noen kom til skade, sier talsmann James Kiewe fra Københavns politi.

Det er foreløpig ukjent hva som er bakgrunnen for den dramatiske situasjonen, men gisseltakeren skal ha vært bevæpnet med et hjemmelaget våren.

Skjedde under luftetur

Det skal være en mann i 30-årene som har tatt det som trolig er en medfange i 20-årene som gissel.

Politiet i København sier gisselsituasjonen oppstod mens de to fangene hadde felles luftetur i fengselets luftegård.

Politiet ønsker ikke å opplyse noe nærmere om hvorfor gisseltakeren tok en annen fange som gissel, men understreker at gisseltakeren ikke har fått innfridd noen krav.

– Det er muntlige forhandlinger som har ledet til en løsning av konflikten. Vi har hatt løpende kontakt med mannen og vi er tålmodige mennesker, poengterer Kiewe.

Hardt miljø

Fengselet har uvanlig høy sikkerhet for å takle spesielt sterke og voldelige fanger.

Det har plass til bare 25 mennesker og ble opprettet som et ledd i bekjempelsen av organisert kriminalitet begått av motorsykkelgjenger.

Fangene er underlagt strengere restriksjoner enn i andre fengsler. Det står flere ambulanser på stedet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus