Meny

Capriles avviser valgresultatet i Venezuela

GODTAR IKKE VALGRESULTATET: Utfordrer Henrique Capriles godtar ikke at Nicolás Maduro kan erklæres som vinner av presidentvalget i Venezuela med knappest mulig margin. Foto: Ronaldo Schemidt (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opposisjonsleder Henrique Capriles vil ikke godta resultatet av presidentvalget i Venezuela, hvor Nicolás Maduro er erklært som vinner.

I en tale etter at valgkommisjonen hadde presentert det offisielle resultatet, hevdet Capriles at Maduro hadde tapt valget.

– Vi har andre resultater, sa Capriles i en tale til nasjonen rett etter midnatt lokal tid.

– Herr Maduro, hvis De satt ulovlig tidligere, så gjør De det i enda større grad nå, fortsatte han.

Les også: Maduro vant valget i Venezuela med knapp margin

Tidligere har Capriles beskyldt myndighetene for forsøk på valgfusk, og nå krever han at alle stemmene må telles opp på nytt. Maduro godtok tilsynelatende dette kravet da han holdt sin seierstale. Han gjorde det klart at han støttet forslaget om en ny gjennomgang av valgresultatet.

Ifølge valgkommisjonen fikk Maduro 50,8 prosents oppslutning, mens Capriles fikk 49,1 prosent.

Forskjellen mellom kandidatene er mye mindre enn det som var ventet på forhånd. På meningsmålingene har sosialisten Maduro ledet med mellom 7 og 20 prosentpoeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus