Meny

Nytt vitne har meldt seg i Scandinavian Star-saken

Nytt vitne har meldt seg i Scandinavian Star-saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et nytt vitne har meldt seg og fortalt at han så tre menn snike seg ut av en luke i skipssiden og forsvinne da Scandinavian Star ble slept til kai i Lysekil etter brannen.

– De sprang i motsatt retning fra der politiet hadde satt sine avsperringer. Det så ut som en lasteluke, sier Johnny Kallaste til VG. Han jobbet i brann- og redningsetaten i Lysekil i 1990.

Etter at han leste i avisene at den private etterforskningsgruppen uttalte at medlemmer av mannskapet hadde medvirket til brannstiftingen, tok han kontakt med politimannen Agne Knutson, som har jobbet med saken.

Også to andre menn som jobbet i brann- og redningsetaten i Lysekil, sier til VG at de så det kom personer ut fra luken i skipet, og at de reagerte på det ettersom det på dette tidspunktet bare skulle være redningspersonell om bord i skipet.

– Dette er utrolig viktige opplysninger. Nå håper vi at flere vitner som har opplysninger om disse personene melder seg, slik at vi kan få større klarhet i hva de gjorde på skipet, sier skipsteknisk ekspert Gisle Weddegjerde i den private etterforskningsgruppen til VG.

Stiftelsen Etterforskning av mordbrannen på Scandinavian Star la nylig, 23 år etter brannen som kostet 159 menneskeliv, fram omfattende bevismateriale der de mener at brannen var en forsikringssvindel og at flere av mannskapet på Scandinavian Star er ansvarlige for mordbrann.

Sist fredag hadde de sitt første møte med politimesteren i Oslo, Hans Sverre Sjøvold. Han gikk etter møtet langt i å antyde at etterforskningen vil bli gjenopptatt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus