Meny

Maduro vant valget i Venezuela med knapp margin

Nicolás Maduro er blitt erklært som vinner av presidentvalget i Venezuela. Foto: Luis Acosta AFP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende president Nicolás Maduro har vunnet en svært knapp seier i presidentvalget i Venezuela, ifølge landets valgkommisjon.
Nicolás Maduro:
  • Visepresident Nicolás Maduro har vært Venezuelas fungerende president etter Hugo Chávez' død 5. mars. Han er kandidat for det regjerende sosialistpartiet PSUV ved presidentvalget.
  • Beskrives som en politisk pragmatiker, men i likhet med Chávez bruker Maduro svært harde ord mot opposisjonen.
  • Maduro er 50 år gammel. Han har ikke høyere utdanning, men bred erfaring fra arbeidslivet og som aktivist i fagbevegelsen.
  • Han kan også se tilbake på en solid politisk karriere. Før han ble visepresident, var han blant annet utenriksminister og president i den venezuelanske nasjonalforsamlingen.

 

(Kilder: BBC, Reuters, AFP)

Mens Maduro har en oppslutning på 50,76 prosent, har opposisjonskandidaten Henrique Capriles fått 49,07 prosent, ifølge kommisjonen.

Forskjellen mellom kandidatene er mye mindre enn det som var ventet på forhånd. På meningsmålingene har Maduro ledet med mellom 7 og 20 prosentpoeng.

Les også: Sørgende Maradona kaster seg inn i Venezuelas valgkamp

– I dag kan vi si at vi har vunnet en rettverdig valgseier, sa Maduro etter at det offisielle resultatet var klart.

Valgkommisjonen understreket at resultatet var «irreversibelt» og oppfordret folk til å forholde seg rolig og akseptere resultatet.

Tidligere har Capriles beskyldt myndighetene for forsøk på valgfusk.

Les også: Maduro ønsker gransking av Chávez' død

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus