Meny

Strid om Sigrid-siktet er tilregnelig

Den siktede 37 åringen mener selv han er tilregnelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sakkyndige er uenige om 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), er tilregnelig eller ikke, melder TV 2.

Fredag overleverte de tre sakkyndige en rapport med to ulike konklusjoner. Spesialistene i psykiatri Andreas Eirik Hamnes og Kjersti Narud har konkludert med at 37-åringen var tilregnelig og kan straffes, melder TV 2.

Nevropsykolog Anne Lill Ørbeck er uenig og konkluderer med at mannen var paranoid schizofren og strafferettslig utilregnelig. Ingen av de tre ønsker å kommentere saken.

Forsvarer overrasket

37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, er overrasket over at det er to forskjellige konklusjoner i rapporten.

– Det er ganske uvanlig å få forskjellige konklusjoner i samme rapport fra psykiaterne, sier Elden.

Nå skal rapporten sendes til Rettsmedisinsk kommisjon for kvalitetssikring.

Rapporten er basert på tvangsobservasjon og politiets opptak av videoavhør av den siktede på Dikemark sykehus. Han har nektet å snakke med de sakkyndige og mener selv at han er frisk.

– Støtter troverdigheten

– Jeg noterer meg at det er skarp uenighet blant de sakkyndige om han er psykotisk slik psykiatrien hevdet før han ble drapssiktet. Det er viktig å presisere at han ikke mener å ha drept noen, og når to av tre mener han er tilregnelig, støtter det troverdigheten til hans forklaring. Nå må vi avvente Rettsmedisinsk kommisjons behandling, sier John Christian Elden til NTB.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august i fjor. Politiet og mange hundre frivillige lette etter 16-åringen over store deler av Oslo. En død person som viste seg å være 16-åringen, ble 3. september funnet i et skogholt ved et industriområde på Kolbotn i Oppegård.

Les også: Siktet i Sigrid-saken fengslet i fire nye uker

64-åring løslatt

To menn, 37-åringen og en 64-åring, ble siktet for drapet. Politiet tror nå at 37-åringen var alene om å ta livet av jenta, men har inntil videre opprettholdt siktelsen mot 64-åringen. Sistnevnte ble løslatt fra varetekt 30. oktober.

Det er funnet blod fra Sigrid i en campingvogn 37-åringen disponerte. Politiet tror 16-åringen ble påkjørt og deretter bortført. De mener hun var i live da hun ble holdt i skjul i campingvognen, som befant seg i et nedlagt lagerlokale.

37-åringen ble 21. mars varetektsfengslet i fire nye uker av Oslo tingrett. Da uttalte politiadvokat Cecile Gulnes sier til NTB at de mangler vesentlige bevis de mener han kan ødelegge dersom han slipper ut av fra varetekt eller kommuniserer med personer utenfor.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus