Meny

Trampeklapp for Lillestrøm

Bjørn Helge Riise prøver å forsere motstanderens forsvar i eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I årets tredje hjemmekamp kom seieren: Lillestrøm kjørte over Brann i en sterk 2. omgang og vant fortjent 2-0. Petter Vaagan Moen og Thorstein Helstad scoret målene i løpet av tre avgjørende minutter.

Jakten på hjemmeformen og etableringen av et Fort Åråsen har vært en prioritert oppgave for trener Magnus Haglund. Nå kom den fjerde hjemmeseieren på atten kamper, selvfølgelig ingen imponerende statistikk. Men oppturen søndag var betydelig. De siste 45 minuttene var meget gode.

VIDEO:  Se høydepunkter fra kampen her

– Førsteomgangen var jevn, kanskje med et pluss til Brann i sjansestatistikken. De første 35 minuttene i annen omgang var virkelig gode fra vår side. Vi har ikke vært under press, men det er gøyalt å vinne hjemme, sa LSKs Magnus Haglund.

Les også:  Berisha ordnet Viking-seier

Petter Vaagan Moen har nå scoret tre av LSKs mål og vært nest sist på to av de tre andre. Han ble da også belønnet med solide klappsalver på vei ut av banen åtte minutter før slutt.

Thorsteins Helstad står med to seriescoringer i år. Hans scoring i det 62. minutt var det gammel klasse over. 35-åringen er oppe i 113 eliteseriescoringer på 216 kamper; en imponerende målkoeffisient.

Les også:  Sterk borteseier av Sandnes Ulf

Som mot Viking gikk LSK offensivt ut. Hjemmelaget hadde ballen, men som sist gjestene kontret seg til sjanser: Etter åtte spilte minutter ble Erik Huseklepp spilt igjennom. Han parkerte Anders Østli, rundet elegant keeper Kenneth Udjus, men så var det slutt på elegansen. Et åpent mål var ikke åpent nok, Østli dukket opp igjen som reddende engel på målstreken. Sterkt av Østli, svakt av Huseklepp som fortsatt er uten seriescoring i år.

Mer med

Brann kom etter hvert bedre med, omgangen ble etter hvert for lik en stillingskrig. De store målsjansene og actionpreget uteble helt til de siste minuttene før pause: Da fikk Pálmi Pálmason sjansen, men islendingen traff ikke målet. Det gjorde Martin Pusic, sågar også nettmaskene, etter å ha fått ballen ferdigscoret av Amin Askar. Dessverre for Brann vinket linjemannen avvergende og feilaktig for offside. Det viste TV-bildene.

Hjemmelaget startet friskt etter pause. Da kom også uttellingen i det 59. og 62. minutt. Hjemmelaget kontrollerte kampen inn til sluttsignal.

Les også:  Gytkjær sen matchvinner for FKH

– Vi gjør en god 1. omgang. I starten av annen omgang tror jeg vi har et tosifret antall tekniske feil. Da går det ikke, og dommeravgjørelsene kan vi ikke gjøre noe med, sa Brann-trener Rune Skarsfjord med henvisning til den trolig feilaktige annulleringen i slutten av første omgang.

Mjelde

Erik Mjelde var mannen i fokus før kampen. Han gikk fra Brann til LSK før sesongstart etter å ha fått negative signaler fra Brann-trener Rune Skarsfjord. Nå fikk han en liten revansj.

Les også:  Fire strake for Jönssons AaFK

Brannlaget hang med i én omgang. Gjestene var uheldige med den feilaktige offsideannulleringen, men 2.-omgangen var uansett svak. Lillestrøm, som møter formlaget Strømsgodset borte i neste runde, ble belønnet med trampeklapp etter kampslutt på Åråsen. Det er en stund siden sist.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus