Meny

Sterk borteseier av Sandnes Ulf

Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen i duell med Sandnes Ulfs Avni Pepa i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Sandnes Ulf på Alfheim stadion søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En scoring av Steinthor Thorsteinsson sørget for en overraskende seier til Sandnes Ulf mot Tromsø på Alfheim.
Tromsø – Sandnes Ulf 0-1 (0-0)

3727 tilskuere

Mål: 0-1 Steinthor Thorsteinsson (55).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Morten Moldskred, Tromsø, Nemanja Jovanovic, Henrik Furebotn, Vegard Aanestad, Sean McDermott, Sandnes Ulf.

Lagene:

Tromsø (4-2-3-1): Marcus Sahlman – Ruben Kristiansen, Miika Koppinen, Adnan Causevic (Aleksandar Prijovic fra 77.), Saliou Ciss – Josh Pritchard (Remi Johansen fra 58.), Ruben Yttergård Jenssen – Magnus Andersen (Thomas Drage fra 76.), Thomas Kind Bendiksen, Morten Moldskred – Zdenek Ondrasek.

Sandnes Ulf (4-4-2): Sean McDermott – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Avni Pepa, Bjørnar Holmvik – Henrik Furebotn, Aksel Berget Skjølsvik (Fredrik Torsteinbø fra 90.), Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson (Nemanja Jovanovic fra 89.) – Tommy Høiland, Tosaint Ricketts (Marius Helle fra 56.).

Tromsø var det førende laget, men Sandnes Ulf fant veien til nettmaskene. Kampens eneste mål kom ti minutter ut i annen omgang. Tommy Høiland, som både var høyt og lavt på Alfheim, serverte islendingen Steinthor Thorsteinsson ballen rett foran Marcus Sahlman. Thorsteinsson fikk en enkel oppgave og ble matchvinner med det målet.

Les også: Gytkjær sen matchvinner for FKH

– Dette er den sterkeste seieren som jeg har vært med på i min tid som Sandnes-trener, sa Asle Andersen som trakk fram Tommy Høiland etter søndagens kamp.

– Tommy slapp seg ordentlig løs. Han river og sliter og er i godt gammel slag, sa Andersen.

– Et par hakk opp

Høiland selv mente at nøkkelen var at de greide å ta Ruben Yttergård Jenssen ut av kampen.

VIDEO: Se høydepunkter fra kampen her

– For egen del var det et par hakk og formen er i anmarsj, sa Høiland til NTB.

Sandnes Ulf spilte en klok kamp, lå lavt i banen, og spilte helhjertet på de kontringene som bød seg utover i kampen. Tromsø på sin side manglet mye på presisjonen. Og da fjorårets toppscorer Zdenek Ondrasek omsider fikk en gyllen sjanse til å utligne ti minutter før slutt, smalt ballen symptomatisk nok i stolpen. På overtid sang det igjen i aluminiumet, etter at Ondrasek hamret ballen i tverrliggeren.

Høyt over mål

Tromsø åpnet kampen klart best, og burde ledet allerede etter tre minutter. Morten Moldskred forserte fint langs venstresiden og fant en umarkert Magnus Andersen foran mål. Øksfjordingen satte imidlertid ballen høyt over mål fra fem meter. Samme mann kom til identisk sjanse etter sju minutter. Andersen banket ballen i tverrliggeren på uforståelig vis, etter vakkert forarbeid av Ruben Yttergård Jenssen. Etter en god Tromsø-åpning falt kampen i både tempo og kvalitet.

Les også: Berisha ordnet Viking-seier

TIL-trener Agnar Christensen mente TIL hadde uflaks og udyktighet i søndagens kamp.

– En typisk stang-ut for vår del, sa han.

God Høiland

Sandnes Ulfs beste sjanse i første omgang kom etter halvtimen. Tosaint Ricketts fikk stå rimelig umarkert foran mål, men satte ballen svakt utenfor Marcus Sahlmans mål.

Tommy Høiland spilte en god kamp for gjestene. Sterk i kroppen, gode bevegelser, og smartness i flere situasjoner. For hjemmelaget utmerket Ruben Kristiansen seg med flere gode offensive involveringer fra sin høyreback-posisjon.

Tromsø gjester Aalesund i neste eliteserierunde, mens Sandnes Ulf tar imot Hønefoss på Sandnes stadion.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus