Meny

City knekte Chelsea-koden

Sergio Agüero doblet ledelsen mot Chelsea i dagens FA-cupsemi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over fem år var gått siden sist Chelsea tapte i ordinær tid i en FA-cupkamp. Men søndag gikk Manchester City til finale med 2-1-seier over London-klubben.
Chelsea – Manchester City 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Samir Nasri (35), 0-2 Sergio Agüero (47), 1-2 Demba Ba (66).

85.621 tilskuere på Wembley.

Manchester City møter Wigan i finalen på Wembley stadion 11. mai.

En relativt skuffende sesong kan dermed bli kronet med FA-cuptriumf for Roberto Mancinis menn. De blåkledde blir klare favoritter i finalen mot Wigan 11. mai.

Etter å ha kontrollert kampen i en drøy time, var Manchester-laget truet da Chelsea satte inn et enormt trykk i siste halvdel av annen omgang. Dessverre for London-laget ble Demba Bas flotte skudd etter 65 minutter det eneste som overlistet City-keeper Costel Pantilimon.

– Det ble litt for komfortabelt en stund. Det ble en vekker, sa City-kaptein Vincent Kompany om lagets eneste baklengsmål i FA-cupen.

– Men til slutt synes jeg vi forsvarte oss veldig godt, og da det gjaldt var vi der og gjorde en stor jobb.

Fortjent ledelse

Kampen startet i et skyhøyt tempo. City vart best det første kvarteret, Chelsea det neste. Så kom kampens første scoring i det 35. minuttet. Pent spill mellom Yaya Touré, David Silva og Samir Nasri, før sistnevnte var heldig og fikk med seg ballen sa han stormet inn i Chelsea-feltet. Fra femmeteren banket franskmannen inn 1-0.

Vincent Kompany bommet da han fikk en gedigen mulighet til å øke ledelsen like før pause, men rett etter hvilen var City på farten igjen. Svært bevegelige Sergio Agüero lurte forsvaret, og med en strålende heading satte han inn 2-0 fra Gareth Barrys innlegg.

Chelsea ble holdt inne i kampen av keeper Petr Cech og hadde ikke fått låne ballen mye før Ba slo til. En lang ball ble pumpet opp mot ham og spisskollega Fernando Torres. Senegaleseren kastet seg rundt og sendte ballen via lengste stolpe og inn med et imponerende saksespark.

Fem år

Etter målet jaget Chelsea en utligning, men samtidig var City farlige når midtbanebautaen Yaya Touré fikk vendt spillet og satt fart mot motstanderens straffefelt. I det 80. minuttet ble han tatt i skuddøyeblikket og sendte ballen like utenfor målet til Cech.

Rafael Benítez' lag var frustrerte da Sergio Agüero slapp kort for en svært stygg takling mot David Luiz i det 82. minuttet. Argentineren stemplet Luiz i låret da han ikke fikk has på stopperen og burde vært utvist.

Chelsea er regjerende FA-cupmester og har vunnet den prestisjetunge turneringen fire ganger de siste seks sesongene. I 2011 ble klubben slått ut i straffesparkkonkurranse mot Everton i 4. runde. Forrige tap i ordinær tid kom da Barnsley slo til med 1-0-seier i kvartfinalen i 2008.

I FA-cupfinalen møtes City og Wigan. Sistnevnte slo Millwall 2-0 lørdag og unngår favorittstempel på Wembley. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus