Meny

Fire strake seire for Jönssons AaFK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyinnkjøpte Abderrazak Hamdallah og Leke James vartet opp med målene da serieledende Aalesund vant 2-0 borte mot Sarpsborg.

Seieren var AaFKs fjerde strake i eliteserien. Svenske Jan Jönsson har fått en drømmestart med de oransje og blå. Samtidig fikk Brian Deane sitt første tap som Sarpsborg 08-trener.

VIDEO:  Se høydepunkter fra kampen her

Aalesund hadde god kontroll på kampen i første omgang, mens vertene skapte lite. Hamad-Allah hadde den første halvtimen kun rukket å pådra seg både hjemmelaget og dommerens vrede (gult kort).

Det siste kvarteret viste han at han er en meget god spiller. Den første sjansen ble reddet av Duwayne Kerr, men to minutter før pause var han iskald alene med Sarpsborgs sisteskanse. Hjemmelagets beste forsøk var Christian Brinks heading etter hjørnespark som ble reddet på streken.

God Grytebust

Sarpsborg hadde tydeligvis bestemt seg for å vise fra en annen side etter pause. I løpet av de første minuttene var det utrolig at de ikke hadde både utlignet og tatt ledelsen. Først hadde Sten Grytebust en matchvinnerredning på Thórarinn Ingi Valdimarsson glimrende skudd. Et minutt senere skjøt samme mann i innsiden av stanga og opp i tverrliggeren på en corner. Utrolig at det ikke ble scoring!

Midtveis i 2. omgang viste eliteseriens toppscorere seg fram for første gang med et minutts mellomrom. Først Michael Barrantes med langskudd like utenfor, før Mohamed Elyounoussi tvang banens beste Sten Grytebust til å gjøre nok en god redning.

Tøffe kamper i vente

Etter hvert fikk Aalesund mer kontroll selv om hjemmelaget hadde ballen klart mest. Mot slutten fikk bortelaget stort rom å boltre seg i på kontringer, og ti minutter før slutt utnyttet de et hjørnespark da Leke James fikk pirket ballen over streken.

Sarpingene hadde da fått nok og begynte å forlate Sarpsborg Stadion. Sarpsborg 08 føler nok at de skulle hatt med seg minst et poeng i dag, mens Aalesund nok føler de har gjort en perfekt bortekamp og også fortjente de tre poengene de fikk med seg hjem.

Tøffe kamper venter for Aalesund når Tromsø kommer på besøk neste runde før Ketil Rekdal og Vålerenga skal få sjansen mot sin gamle klubb på Ullevål om to uker. Sarpsborg møter to lag som er tippet i nedre sjikt de to neste rundene. Sogndal er høyt oppe etter seieren mot Molde og blir ingen lett motstander på Fosshaugane. Deretter kommer Hønefoss til Sarpsborg. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus