Meny

Biler fullastet med alkohol og sigaretter passerte Svinesund:

Politiet tok smugler-karavane fra Polen - smuglere rømte til skogs

Foto: Johnny Larsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfoldpolitiet oppdaget en hel kolonne med polsk- og tyskregistrerte biler som passerte Svinesund, tok 14 biler og fem menn. Minst ni smuglere har rømt til skogs ved Rygge.

Her er hele beslaget. Foto: Johnny LarsenHer er hele beslaget. Foto: Johnny Larsen

- Klokka 06.56 fikk vi beskjed om at en kolonne polsk- og tyskregistrerte biler passerer Svinesund og vi tar opp jakten, forteller operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til ABC Nyheter.

- Vi fikk stanset 14 av bilene mellom Råde og Rygge. Vi pågrep fem polakker, mens minst ni stakk til skogs. Nå leter vi etter dem i skogen med alt vi har av tilgjengelig mannskap, sier han.

De 14 bilene viste seg å være stappfulle av alkohol og sigaretter. De er brakt inn til tollstasjonen på Svinesund hvor det søndag ettermiddag pågår opptelling av smuglervarene. 

Minst 1.400 liter alkohol og 20.000 sigaretter ble beslaglagt.

For få dager siden ble en annen polakk siktet for fyllekjøring da han forårsaket en dødsulykke med sin bil overlesset med alkohold, ved Lier.

Les: Ulykkesbilen hadde kraftig overvekt

- Var bilene dere tok i dag også så tungt lastet at de i tillegg til smuglingen kunne utgjøre en trafikkfare?

- En del av dem var stivet opp med luftfjæringer for å tåle mer last. Men det er klart kjøreegenskapene blir påvirket når du overlaster dem  opp til takene, sier operasjonslederen.

Ifølge NTB tror politiet at de som rømte, kan ha blitt plukket opp av medsammensvorne. Politiet har også mistanke om at sjåførene har tilknytning til ti polske menn som i Halden tingrett tidligere i april ble dømt til fengsel for smugling.

Sandberg sier til NTB at politiet tror flere biler enn de 14 kan ha deltatt i smuglingen, men at de sannsynligvis har sluppet unna.

Les også: Sandra Borch: - Schengen gir fri flyt av kriminelle

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus