Strømsgodset lekte med Vålerenga

Øyvind Storflor (t.v.) fyrer løs og gir gjestene ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Ullevaal Stadion lørdag.

Det tok bare 16 minutter før Strømsgodset hadde scoret tre mål borte mot Vålerenga i lørdagens eliteseriekamp i fotball. 3-0 ble også sluttresultatet.

Vålerenga – Strømsgodset 0-3

9740 tilskuere

Mål: 0-1 Øyvind Storflor (3), 0-2 Jarl André Storbæk (9), 0-3 Muhamed Keita (16).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Fegor Ogude, Jan Gunnar Solli, Vålerenga.

Lagene:

Vålerenga (4-4-2): Lars Hirschfeld – Jan Gunnar Solli, André Muri, Giancarlo Gonzalez (Simon A. Larsen fra 46.), Jan Lecjaks – Christian Grindheim, Fegor Ogude (Ghayas Zahid fra 34.), Kristofer Hæstad (Bojan Zajic fra 72.), Diego Calvo – Torgeir Børven, Aaron Samuel.

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Jørgen Horn, Jarl André Storbæk – Simen Brenne (Enock Kwakwa fra 84.), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor, Muhamed Keita (Gustav M. Wikheim fra 71.), Peter Kovacs (Adama V. Diomande fra 76.).

– Vår beste bortekamp på to år, fastslo Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey overfor C More.

Kjetil Rekdals nye Vålerenga har ikke satt seg. Strømsgodset viste fin framgang og viste at de trolig vil tilhøre toppen av norsk fotball også denne sesongen. De var det klart beste laget og vant så fortjent som det går an.

Lars Hirschfeld spilte sin første eliteseriekamp for året og har vel hatt bedre dager mellom stengene til Vålerenga. To minutter tok det før den første ballen lå bak. Det var et ekte kunstverk signert trønderen Øyvind Storflor. Veteranen skjøt et direkte frispark vakkert i mål via tverrliggeren. Det var hans eliteseriemål nummer 49 for den tidligere Rosenborg-spilleren.

Mareritt

Marerittet skulle fortsette for hjemmelaget. Den neste scoringen kom ved backen Jarl André Storbæk. Den tidligere Vålerenga-spilleren fikk til slutt beinet ballen i mål etter et hjørnespark. Vålerenga har ikke vært gode på dødball denne sesongen, for å si det litt pent.

Sju minutter senere ble det 3-0 til bortelaget. Denne gangen kom målet ved Muhamed Keita. Pasningen sto Peter Kovacs bak. 35-åringen fra Ungarn scoret ikke denne gangen, men var en av sitt lags beste spillere.

– Vi ligner ikke et eliteserielag i det hele tatt, sa VIFs trener Kjetil Rekdal til C More til pause.

Tonen var ikke bedre etter kampen.

– Vi hang ikke med i det hele tatt i begynnelsen. Da er du sjanseløs på dette nivået. Forsvarsspillet er ikke bra. Det kunne vært enda flere baklengsmål, sa Rekdal.

– Skandale å ligge bak med tre mål etter 15 minutter. Da blir det vanskelig. Vi ble bare liggende bak å jage, sa VIF-kaptein Christian Grindheim.

Best

Aaron Samuel ble kanskje snytt for et straffespark og en scoring (annullert for offside) for VIF etter pause, men det var bortelaget som var klart best også i denne omgangen. Laget var klart best i alle faser av spillet som involverte lengderetningen, og det er som kjent der fotballkamper blir avgjort.

Strømsgodset klatret til 3.-plass på tabellen med sju poeng etter fire spilte kamper. De er bare tre poeng lederen Rosenborg.

– Jeg er utrolig stolt over gutta. Vi var trygge defensive gjennom hele kampen. For kanskje første gang kunne jeg sitte rolig på benken og la gutta styre showet, sa Strømsgodsets trener Ronny Deila.

Vålerenga har fått en tøff start på sesongen. Den ene seieren har gitt tre poeng, men det er også det. Oslo-klubben er på 13.-plass og ligner per i dag et bunnlag.