Meny

– Brannsiktet kvinne ønsket at liv skulle gå tapt

Ett av brannstedene: Dramatisk i Lille Øvregate i Bergen torsdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er siktet for å ha startet brannene i Bergen sentrum torsdag kveld, samtykket lørdag til fire ukers varetektsfengsling. – Hun har store psykiske problemer, sier forsvareren hennes.

Kvinnen i 40-årene er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen etter at hun har innrømmet å ha tent på flere branner i Bergen.

– Hun har uttalt et ønske om at menneskeliv skulle gå tapt. Hun ønsket å skape en storbrann, sier aktor Kari B. Trones til Bergens Tidende.

Ingen personer ble skadd i brannene, men fire personer mistet hjemmene sine og flere titalls personer måtte evakueres.

Samtykket til varetekt

Kvinnens forsvarer, advokat Kaj Wigum, sier at hun samtykket til aktors påstand om fire ukers varetektsfengsling.

Aktor sier brannene var et rop om hjelp fra kvinnen. Samme dag som hun startet brannene, skal hun ha vært innom Bergens Tidende med et ni sider langt brev der hun forklarer hvordan hun er blitt sviktet av helsevesenet. Der skriver hun også hva som kommer til å skje dersom hun ikke får hjelp, og hun truer med å starte branner.

Les også: Forsøkte å få brannsiktet kvinne tvangsinnlagt

Tre branner

Mandag forlot hun et distriktspsykiatrisk senter i bergensregionen etter eget ønske. I brevet til avisen omtaler hun helsetilbudet hun fikk som «oppbevaring» med medisiner, uten noen reell behandling.

Tidligere denne uken startet kvinnen en gressbrann på Sotra, og hun skal gjentatte ganger ha ringt politiet og truet med å starte branner i Bergen.

Torsdag brøt det ut tre branner: Én i Lille Øvregaten 20 C, én i Lille Øvregaten 38, og én i Kong Oscars gate 59. Blant annet ble Bergens Skolemuseum og Lepramuseet skadd i brannene.

Les: Storbranner i Bergen Sentrum

– Store psykiske problemer

Kvinnen har ifølge hennes forsvarer store psykiske problemer, men hun har ikke fått noen klar diagnose.

Kvinnen skal være på Sandviken sykehus, som er en psykiatrisk klinikk, til over helgen, da det vil bli gjort en ny vurdering av henne. Fylkeslegen har allerede varslet at han vil åpne en tilsynssak mot Helse Bergen for å se på hva slags helsetilbud kvinnen har fått.

Kvinnen erkjenner straffskyld for brannene, som hun startet ved å bruke tennbriketter og tennvæske.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus