Meny

Fly med 108 personer ombord havnet i vannet

Over 130 i livsfare da et Boeing 737-fly havnet i vannet utenfor rullebanen på Bali i Indonesia. Foto: AFP/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gule redningsvester lyste opp i vannet - alle skal ha kommet seg trygt i land.

Et fly fra selskapet Lion Air havnet i formiddag i vannet og fikk store skader da det skled av rullebanen på en flyplass på Bali, melder Dagbladet.

Det var 101 passasjerer og sju besetningsmedlemmer ombord ifølge AFP.

- Vi har ikke fått melding om at det skal ha vært nordmenn på flyet, sier underdirektør Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til ABC Nyheter.

Flyet fra Lion Air bommet rett og slett på rullebanen da det skulle lande på den indonesiske øya Bali lørdag, skriver NTB.

TV-bilder viser flyet som flyter på vannet med skadd skrog og passasjerer rundt omkring i vannet.

Lion Air er det største lavprisselskapet i Indonesia, og flyet av typen Boeing 737 var på vei fra Bandung på Vest-Java da det endte i vannet, melder NTB.

Indonesia har jobbet for å forbedre flysikkerheten de siste årene, etter flere dødsulykker i området. Lion Air ble i 2007 bannlyst av EU på grunn av for dårlig sikkerhetsstandard.

Ifølge Sky News ble flyet liggende på grunt vann. Bilder fra stedet viste passasjerer i redningsvester som tok seg til land på egenhånd. Det skal ha vært vanskelig å komme i land på grunn av store betongblokker i vannkanten.

Rundt 12 norsk tid melder Sky News at alle som var ombord, skal ha kommet inn i terminalbyget på flyplassen på den populære ferieøya i Indonesia.

Sju av dem er brakt til Samlah sykehus med brudd- og sårskader.

Artikkelen er oppdatert


Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus