Meny

Mattilsynet slår ned på feilmerking:

2,2 millioner bokser leverpostei må kanskje kastes

2,2 millioner av disse i søpla? Mattilsynet står på sitt. Foto: Stabburet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet nektet Stabburet i Fredrikstad å selge 300 tonn leverpostei på grunn av en trykkfeil. - Husk hestekjøttskandalen, sier distriktssjef til ABC Nyheter.

Stabburets posteitabbe er større enn du tror. 15 semitrailere fullstappet med leverpostei, er mengdene som kan risikere å havne i søpla, skriver Fredrikstad Blad.

Tabben omfatter 2,2 millioner bokser som har fått et feil EFTA-merke.

Ifølge Fredrikstad Blad utgjør dette hele 15 semitrailere fullastet med lverpostei.

Feilmerkingen forteller at boksene er produsert i Abba i Sverige, mens de i virkeligheten er laget i Fredrikstad, sier kommunikasjonsdirektør i Stabburet, Dag Olav Stokken, til Fredrikstad Blad.

Det førte til at Mattilsynet har lagt ned forbud mot å selge disse boksene. Stabburet sitter derfor med store lagre av leverposteibokser.

Nå har Stabburet anket avgjørelsen og håper Mattilsynet vil se i nåde til de feilmerkede boksene.

Les også: EU: - Forbrukerne må kunne stole på matmerking

- Husk hestekjøtt-skandalen!

Men det kan holde hardt.

- Vi er opptatt av at forbruker skal ha tillit til merkesystemet. Feilmerkede produkter kan være ute i flere år. Skulle vi tillate omsetning av de feilmerkede boksene, ville det  undergrave systemet, sier distriktssjef i Indre Østfold og Follo Mattilsyn, Kirsti Ullsfoss, til ABC Nyheter.

- Hestekjøttskandalen viser at det er viktig at vi jobber for at det skal være tillit til merkesystemet.  Det er vår jobb, sier Ullsfoss.

- Dette merket er ikke myntet på forbrukerne, skriver imidlertid Stabburet på sin hjemmeside.

Les også: Mattilsynet dobler antall prøver

Klagen blir først behandlet av hennes kontor like over helgen. Uttalelsene fra distrikssjefen tyder på at hun vil vende tommelen ned.  

- I så fall vil instansen over oss, Mattilsynets regionkontor for Oslo, Akershus og Østfold vurdere klagen, forteller hun.

- Kan ikke dispensere

Ullsfoss understreker at Mattilsynet ikke betviler opplysningene om hvor Stabburets leverpostei er produsert, men ser altså alvorlig på at merkingen tyder på et annet sted.

- Er det aktuelt å hindre omsetning av tonnevis av mat når fakta i saken er kjent?

- Jeg forstår at det kan være vanskelig å forstå at produktet holdes tilbake. Men det er et strengt regelverk det ikke dispenseres fra, sier Kirsti Ullsfoss til ABC Nyheter.

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus