Meny

Foran søndagens presidentvalg i Venezuela

Sørgende Maradona kaster seg inn i Venezuelas valgkamp

Maradona med sin diamantøredobb sørget fredag over sin døde venn, Venezuelas tidligere president Hugo Chávez. Her klemmer han tidligere visepresident Nicolás Maduro foran Chávez' grav. Foto: Miraflores Palace / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den argentinske fotballhelten Diego Maradona oppfordrer venezuelanerne til å stemme på Chávez' håndplukkede etterfølger under søndagens valg.

Ikledd hvit skjorte og diamantøredobber besøkte Maradona fredag graven til sin gode venn og tidligere president i Venezuela, Hugo Chávez.

Chávez døde i mars etter å ha ledet landet i 14 år. Søndag skal det velges ny president, og Chávez' visepresident Nicolás Maduro er favoritt til å vinne valget. Maduro har også vært fungerende president i Chávez' fravær.

Les også: Sterke menn sørget over Chávez

Fredag hev Maradona seg inn i valgkampen og oppfordret folk til å stemme på sosialisten som Chávez selv plukket ut som sin etterfølger.

– Fortsett å kjempe. Han er ikke lenger her fysisk, men vi vil fortsette med Nicolas. Vi vil videreføre arven om å ikke la oss bli tråkket på av noen. Ved valgurnene søndag må folk videreføre Chávez' ideer gjennom Nicolas, sa Maradona til den statlige tv-kanalen i landet.

Les også: Du har grisehale, du har griseører, og du snøfter som en gris

Maduros største motstander søndag er den mer høyreorienterte Henrique Capriles.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus