Meny

Frp: Venstre kan glemme enkel seier om Lofoten

Idyllen sprekker: Siv Jensen og Trine Skei Grande kommer med motsatt budskap til velgerne om oljeutvinning utenfor Lofoten etter et regjeringsskifte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre og partileder Trine Skei Grande kan se langt etter uten videre å få gjennomslag for vern av Lofoten og Vesterålen i en eventuell blågrønn regjering, ifølge Frp.

– Venstre må også forholde seg til tyngdekraften, sier partileder Siv Jensen til Aftenposten.

Skei Grande slo i sin landsmøtetale fredag fast at varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er Venstres kampsak nummer én i en eventuell blågrønn regjering.

– Vi har vunnet kampen mot oljeboring før, og vi er klar til å vinne igjen. Dette kommer til å stå helt øverst på blokka og med store bokstaver hvis valget tilsier at vi skal inn i forhandlinger, sa partilederen.

Les også: Skei Grande med nesten-ultimatum

Men både Frp og Høyre gir Skei Grande klar beskjed.

– Hvis partier som er tydelige på at de vil gå i gang med Lofoten og Vesterålen blir store og sterke etter valget, er det merkelig om de små partiene skal stanse det sier Jensen til Aftenposten.

I den rødgrønne regjeringen er to av partiene klart imot oljeaktiviteter utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, etter vedtak på landsmøtet i Senterpartiet sist helg.

Les også: Senterpartiet avviser utbygging utenfor Lofoten

Mens Høyre-leder Erna Solberg sier «Vi er tydelige på at dette er en viktig sak».

Les også: - Det sikreste for motstandere av utbygging, er å stemme SV

Se forslaget til nytt Venstre-program her

Se forslagene til endringer i utkastet til Venstre-program her

Her kan du følge Venstres live-dekning av landsmøtet

Vil du motta nyhetsbrev fra ABC Nyheter? Klikk her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus