Meny

Gatene rundt Stortinget blir stengt for trafikk

Området rundt Stortinget ble i februar avsperret på grunn av trusler om å sprenge Stortinget og sikkerhetstiltak ble iverksatt. Nå kan går det mot en mer permanent ordning, der gatene rundt bygningen forblir stengt. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune går med på å stenge både Karl Johans gate og Akersgata forbi Stortinget for biltrafikk. Dette skjer etter at Stortinget ba om det som en del av sikkerhetsarbeidet.

Overfor NRK bekrefter byrådsleder Stian Berger Røsland (H) at kommunen etterkommer ønskene fra Stortingets presidentskap. Det er ikke satt noen dato for stengingen, men ifølge kanalen dreier det seg om uker, ikke måneder.

– Dette kommer til å gi store utfordringer for næringslivet og næringsdrivende i området, og vi kommer til å gå i dialog med de næringsdrivende for å finne ordninger for å sørge for rent praktiske ting som vareleveranser. Vi vil forsøke alt vi kan å legge til rette for at det skal skape minst mulig problemer, sier byrådslederen.

Presidentskapet kom med anmodningen til Oslo kommune for om lag ei uke siden etter å ha fått utført en omfattende risikoanalyse med bakgrunn i terrorangrepene i 2011.

Les også:

Direktøren vil ikke gjøre Stortinget til en festning

Politiet la automatvåpen i ulåst bil

Politiet: - Han sa han skulle sprenge Stortinget

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus