Meny

Kvinne skutt og drept på Karmøy:

Samboeren sier skuddet var et uhell

Politiet rykket ut etter melding om skyting på Karmøy fredag kveld. En kvinne er skutt og drept. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 39 år gammel mann nekter for forsettlig drap på samboeren sin på Karmøy fredag kveld. Skuddet var et uhell, har han forklart i avhør.

Mannen ringte selv til politiet og sa fra om at kvinnen (31) var skutt i 21-tiden fredag. Han ventet i leiligheten i Vedavågen til politi og ambulanse kom, og ble så pågrepet uten dramatikk.

Lørdag satt 39-åringen i avhør hos politiet i Haugesund sammen med sin forsvarer, advokat Odd Arild Helland. Mannen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld.

– Han erkjenner at det har gått av et skudd og at han var ansvarlig for det, men har forklart at det skjedde ved et uhell, sier Helland til NTB.

Advokaten sier at 39-åringen har det svært vanskelig.

– Han er fryktelig lei seg, opprørt og er i dyp sorg, sier han.

Det skal ikke være planlagt flere avhør av siktede i løpet av helga, ifølge advokaten. Helland sier klienten vil forklare seg ytterligere hvis politiet har mer å spørre om.

Naboer hørte skudd

Politiet vil foreløpig si lite om omstendighetene rundt det som skjedde.

– Vi har startet opp åstedsgransking og har avhørt en del vitner som kanskje kan bidra til å belyse saken. Vi vil også gjennomføre spørreundersøkelse i nærområdet, sier lensmann Marit Ellingsen på Karmøy til NTB.

Flere naboer ringte politiet fredag kveld og sa de hadde hørt skudd. Politiet rykket ut med tre patruljer, i tillegg kom to ambulanser og en luftambulanse. Da redningsmannskapene kom fram, fant de kvinnen kritisk skadd og hun døde senere av skadene.

Paret bodde alene i leiligheten, men politiet vet ikke om det kan ha vært andre til stede fredag kveld.

– Det er en av de tingene vi forsøker å bringe på det rene. Dette er et leilighetskompleks, så det bor flere i samme bygning, sier Ellingsen.

– Tilhørte rusmiljø

Samboerparet er kjent for politiet fra før fordi de skal ha tilhørt rusmiljøet på Karmøy. Det er ikke kjent om de var ruspåvirket da skytingen skjedde. Det ble tatt blodprøve av den mistenkte mannen, og politiet avventer nå svar fra analysen.

Ellingsen vil heller ikke si noe om politiets kontakt med dem tidligere.

– Stedet der de bodde er kjent for oss, men hva som er årsaken til at vi var kjent med dem fra før, har jeg ikke lyst til å si noe om, sier hun.

39-åringen blir vurdert framstilt for varetektsfengsling i Haugaland tingrett mandag.

– Han vil samtykke til fengsling. Han erkjenner ikke straffskyld, men er klar over at politiet har en jobb å gjøre. Han håper etterforskningen vil bekrefte hans versjon av hendelsen, både gjennom tekniske og taktiske undersøkelser, sier Helland.

Fant våpen

Politiet har gjort beslag av våpenet som de mener ble brukt. Ifølge Haugesunds Avis var våpenet demontert da politiet fant det.

Lensmannen vil ikke si hva slags våpen det er snakk om eller hvor mange ganger kvinnen ble skutt. VG skriver at det var en pistol som ble funnet.

Åstedsgranskerne startet arbeid på stedet fredag kveld. Krimteknikerne tok en pause lørdag formiddag, men fortsatte undersøkelsene senere på dagen.

– Det er et litt komplisert åsted fordi det var en del redningsmannskaper inne før de fant henne død. Vi håndterer etterforskningen innenfor våre egne ressurser og ser foreløpig ikke noe behov for å få bistand fra Kripos, sier Ellingsen.

Til sammen ti etterforskere jobber sammen med åstedsgranskere med saken.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus