Meny

Start stoppet Rosenborgs seiersrekke

Nicki Niels Bille Nielsen (midten) gjør et spektakulært forsøk på mål i andre omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sen utligning av Espen Børufsen sørget for at Start spilte 1-1 borte mot Rosenborg og dermed ble første lag til å ta poeng og score mot trønderne i årets eliteserie.

Børufsen ble den første i år til å sette ballen i mål bak Rosenborg-keeper Alexander Lund Hansen. Målet kom etter 87 minutter, da venstrekanten plutselig var alene foran mål og satte ballen i motsatt hjørne. Per Verner Rønning forsøkte desperat å stoppe ballen, men klareringen gikk opp i nettaket.

Se høydepunktene fra kampen her

– Det er en ball jeg tror skal gå inn, og som jeg derfor forsøker å stoppe. Men så ender den i nettet, var Rønnings beskrivelse av målet.

Sovepute

– Det var en svak forestilling av oss. Det så ut som om det ble en sovepute for oss da vi fikk et tidlig mål, og at vi trodde det skulle gå av seg selv, mener Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Rosenborgs mål kom allerede etter åtte minutter. Start klarte ikke å få unna ballen etter et frispark. Isteden landet den i beina på Tarik Elyounoussi, som fikk godt treff og smelte ballen ned i hjørnet bak Håkon Opdal.

Temmet trønderne

Hansen mener imidlertid at det er å forvente at Rosenborg fortsatt vil variere i prestasjonene, og ga samtidig ros til Start for å ha temmet trønderne. Noe han da også fikk støtte for fra Start-trener Mons Ivar Mjelde.

– Vi er med på å gjøre Rosenborg dårlige. Vi er så gode med ballen at de blir løpende litt imellom, og dermed blir de slitne etter hvert, mener han.

Elyounoussi fikk også Rosenborgs to beste muligheter til å øke ledelsen. Først da han ikke fikk styrt skuddet langt nok ned. Så like etter pause, da han på merkelig vis bommet på mål fra to meters hold.

Starts islandske måljeger Matthias Vilhjalmsson fikk bortelagets to største muligheter før pause. Først traff han stolpen etter selv å ha vunnet ballen. Deretter var det tverrliggeren som ble endestasjon for en god heading etter innlegg.

Fortsatt ubeseiret

Mjeldes lag er fortsatt ubeseiret, etter å ha startet sesongen med én seier og to uavgjorte kamper.

– Jeg er bra fornøyd med at vi tar ett poeng her. Men vi hadde også tro på at vi skulle klare det på forhånd, forteller han.

– Vi er så klart fornøyd med uavgjort når vi utligner helt på slutten, men jeg synes vi er best i dag, legger Starts stopper Jesper Mathisen til.

Etter pause senket nivået på kampen seg, og med unntak av Elyounoussis gedigne sjanse, var det langt mellom mulighetene helt fram til Børufsen tok godt vare på sin sjanse. Etter spill og sjanser var sørlendingene fullt på høyde med hjemmelaget i en annen omgang med langt mellom finspillet hos begge lag Per Verner Rønning forsøkte desperat å stoppe ballen, men klareringen gikk opp i nettaket. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus