Meny

Kvinne må i fengsel for falsk voldtektsanmeldelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 37 år gammel kvinne fra Hordaland er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for falsk anmeldelse av to voldtekter. Hun må også betale erstatning til en mann som hun anklaget for overgrep.

Kvinnen må betale den 43 år gamle mannen til sammen 64.500 kroner i oppreisning og erstatning, skriver Bergensavisen.

I Nordhordland tingrett la aktor, politiadvokat Rudolf Christoffersen, ned påstand om to års fengsel for den tiltalte kvinnen. Hun sto tiltalt for å ha forklart seg uriktig om voldtekt ved to anledninger.

I slutten av september 2011 opplyste kvinnen til politiet at hun var blitt voldtatt av en haiker i Meland kommune, nord i Hordaland. Rundt to måneder senere siktet politiet henne for falsk forklaring. Kvinnen forklarte da at hun var blitt voldtatt av 43-åringen den aktuelle dagen. Mannen innrømmet å ha hatt et seksuelt forhold til kvinnen, men nektet for å ha voldtatt henne.

«Retten har funnet det bevist ut over enhver rimelig tvil at tiltalte ikke var utsatt for et voldtektsforsøk (...). Opplysningene hun ga i politianmeldelsen er ikke riktige», heter det i dommen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus