Meny

Kaptein Sabeltann utsatt for piratangrep

ANGREPET AV PIRATER: Sjørøveren Kaptein Sabeltann (Terje Formoe) ble selv utsatt for angrep av pirater. Foto: Facebook (skjermdump)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukjente personer har lagt ut en annonse for en voksen datingside på Kaptein Sabeltanns Facebookside.

Den barnekjære sjørøverskikkelse Kaptein Sabeltann har lenge vært å finne på det sosiale nettstedet Facebook. Nærmere 20.000 personer følger oppdateringene til kapteinen som i flere år har jaktet på skatten i Kjuttaviga.

Onsdag ble det noe overraskende lagt ut en reklame for et datingnettsted på Kaptein Sabeltanns facebookside, som Terje Formoe administrerer.

Les også: Facebook utsatt for «sofistikerte» hackerangrep

– Ganske beklagelig

Det skjedde etter at Terje Formoe (som både har skapt og spiller figuren Kaptein Sabeltann, red.anm.) for en snau uke siden oppdaget at han ikke lenger hadde kontroll over sin private Facebook-konto. Da han prøvde å logge på det sosiale nettstedet, fikk han beskjed om at han ikke hadde oppgitt riktig passord.

Formoe sier til Dagbladet at det er fortvilende og frustrende at noen har tatt kontroll over kontoen hans.

– Dette er en side først og fremst for barn, og det er ganske beklagelig at det dukker opp en link til en voksen datingside. Veldig mange gir beskjed om at de er skuffet over oss, mens vi sitter her og kan ikke gjøre noen ting, sier han.

Les også: Trodde VM-interesse var dataangrep

Facebook svarer ikke

Han har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Facebook.

– Jeg har sagt i fra til Facebook gang på gang, men de reagerer ikke. De svarte en gang hvorpå de ba meg å bevise hvem jeg var, som jeg gjorde øyeblikkelig, men jeg har ikke hørt noe etter det, sier han.

Til Dagbladet sier pressetalsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, at de vil ta tak i problemet, men kan ikke si noe om når det vil være løst.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus