Meny

Ny Real-utfordring for Borussia

Borussia Dortmund møter Real-stjernene i semifinale i Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballfans verden over får servert to dueller mellom Tyskland og Spania i mesterligaens semifinaler.

Bayern München – Barcelona og Borussia Dortmund – Real Madrid ble resultatet av trekningen fredag.

Dermed blir det ingen rene nasjonsoppgjør i semifinalene. Bayern og Borussia Dortmund starter med hjemmekamp. Det er ikke sett på som noen fordel.

– Nå skal det spilles fotball. Jeg er glad trekningen er unnagjort. Det er unødvendig å si at Real blir en vanskelig motstander. Vi har allerede slått dem én gang denne sesongen, sier Borussia-trener Jürgen Klopp til nyhetsbyrået DPA.

«Barca» og Real avslutter på hjemmegress, og det kan vise seg å være avgjørende i kamper som ser ut til å bli svært jevne.

– Vi har allerede møtt dem to ganger denne sesongen, og vi klarte ikke å slå dem. Denne gangen håper vi det blir annerledes og at vi når finalen, sa Real-direktør Emilio Butragueno.

– Magisk

For Barcelona er det trolig avgjørende om Lionel Messi kommer seg på beina fra skade. Han sliter med en lårstrekk og spilte halvskadd i kvartfinalen.

Det forverret situasjonen, og det er under to uker til første semifinale.

– Jeg ser fram til en magisk kveld for fotball. Det blir en stor utfordring for oss, sier Bayern-trener Jupp Heynckes.

– Det vil bli store spillere, trenere og fans, alt vil være stort. Når man ser på Bayerns lag og historie ser du at det er en stor klubb. Når jeg ser på vår klubb, ser jeg det samme. Det er en stor utfordring, sier Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Reprise

Borussia og Real møttes også i gruppespillet tidligere i sesongen. Tyskerne vant 2-1 hjemme og klarte 2-2 i Spania.

Borussia er eneste lag uten tap i turneringen denne sesongen. Real har toppscoreren Cristiano Ronaldo (11 mål) som viktigste mann.

Det var Ruud van Nistelrooy som håndterte plastkulene under trekningen. Nederlenderen er tidenes tredje mestscorende i mesterligaen (56 mål).

Semifinalene spilles 23./24. april og 30. april/1. mai.

Det ligger også kjempestore penger i mesterligaen. I 2010-11 sesongen tapte Manchester United finalen. Klubben fikk likevel over 400 millioner kroner fra UEFA.

I den summen skjuler det seg rene premiepenger og inntekter fra TV-avtaler.

Årets finale spilles i London 25. mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus