Meny

Venstres landsmøte 12. til 14. april:

Venstre-nestlederen hudfletter transportplanen

ELENDIG: - Hvor er visjonene? Dette er bare en liste av prosjekter, anklager Ola Elvestuen regjeringens nasjonale transportplan. Foto: Thomas Vermes (ABC Nyheter)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nasjonal transportplan viser at vi må ha et regjeringsskifte, sier Venstre-nestleder Ola Elvestuen.

FORNEBU (ABC NYHETER):  Venstres nestleder, Oslo-byråd Ola Elvestuen, hadde ikke ett godt ord å si om regjeringens nasjonale transportplan (NTP), som ble offentliggjort fredag, i sitt innlegg til partiets landsmøte som åpnet fredag.

– Når vi endelig ser dokumentet, skjønner jeg hvorfor de har holdt det hemmelig de siste seks ukene. Stoltenberg legger frem hvor mye penger de har brukt, hvor mye de skal bruke, men ikke noe om hva som er målet, sa Elvestuen.

Les også: Regjeringen vil bruke 508 milliarder på samferdsel

– Så kommer samferdselsministeren og legger frem en liste over prosjekter. Og som vanlig er de største investeringene i siste halvdel av tiårsperioden, anklaget han.

– Intercitytriangelet deles i to. Oslotunnelen er ikke med. Nå har de laget bymiljøpakker. De slenger ut 730 millioner ekstra de første fire årene, 2,3 milliarder i de neste. Det er ikke i nærheten av hva som trengs, klaget nestlederen som nå ønsker seg regjeringssamarbeid med Høyre og Frp.

Les også: Vil gi bedriftseiere skattelettelse og sykelønn

– Jeg er så lei av å ha en regjering som jobber mot det lokale myndigheter prøver å få til for kollektivsatsing, sa Elvestuen og avsluttet:

– Bare denne transportplanen i seg selv sier at vi ha en ny regjering, vi må ha en regjering som legger frem en strategisk, visjonær transportplan som kan løse problemene for næringslivet og miljøet.

Elvestuen fikk følge av Venstres toppkandidat i Akershus, Abid Raja, i en elendighetsbeskrivelse som kan konkurrere med Fremskrittspartiets beskrivelse av Norge: 

– Som førstekandidat i Akershus er jeg veldig skuffet over NTP. Fornebu-bane og Kolsås-bane er utelatt, understreket Raja, som også kritiserte regjeringens utvisning av barn fra Norge.

Les også: Venstre vil gi bedriftseiere sykelønn og skattelettelse

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus