Meny

Drapssiktet Lier-kvinne anker varetekt

Den 57-årige mannen ble onsdag 27. april funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier. Kona hans er siktet for drap. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 51 år gamle kvinnen som er siktet for drap på sin ektemann i Tranby i Buskerud, er varetektsfengslet i fire nye uker. Hun benekter å ha noe med saken å gjøre og anker kjennelsen.

Drammen tingrett ga fredag politiet medhold i at kvinnen skulle fengsles i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, de to første ukene i isolasjon.

Den 51 år gamle kvinnen er siktet for forsettlig drap på sin 57 år gamle ektemann. Mannen ble onsdag 27. april funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier. Bilen tilhørte 57-åringens kone.

Anker

Den siktede kvinnen kommer til å anke, opplyser forsvareren hennes, advokat Bent Luther, til NTB.

– Vi er uenige i det grunnleggende. Retten finner at hun med skjellig grunn kan mistenkes og peker på at det er et misforhold mellom hennes og vitners forklaring. Det er noen avvik når det gjelder tid og sted, men jeg mener det ikke er godt nok, sier forsvareren.

Medhjelpere

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins sier til Drammens Tidende at politiet mener kvinnen kan ha hatt medhjelpere.

– Vi har ingen navn på blokka per i dag, men jeg kan ikke utelukke at det kan være andre medhjelpere der ute, sier politiadvokaten.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten som kan gi svar på hvordan mannen døde. Kvinnen avviser at hun har noe med dødsfallet å gjøre og nekter skyld etter siktelsen om forsettlig drap.

Meklingsmøte

Så sent som ei uke før drapet var den 51-årige kvinnen og mannen hennes i offentlig meklingsmøte. Politiet ble bedt om å være til stede, og det var begrunnet med frykt for kvinnens reaksjon, skriver VG.

Politiet hadde kjennskap til at ekteskapet mellom de to var konfliktfylt, men ifølge avisa foregikk møtet uten dramatikk.

Les også:

Drapssiktet kvinne på åstedet etter kort tid

Drapssiktet kvinne fremstilles for varetekt

Mannen ikke meldt savnet av drapssiktet kone

Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

Person funnet død i utbrent bil i Lier

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus