Meny

Bildrapssiktet polakk gråt i retten

DØDSULYKKE: En person omkom og flere ble hardt skadd i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen i Buskerud torsdag morgen. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som stakk fra dødsulykken ved Liertoppen torsdag husker lite fra ulykken. – Han har det ikke godt med seg selv, sier mannens forsvarer.

Den 41 år gamle polske smugleren som forårsaket massekollisjonen ved Liertoppen torsdag morgen, der en 42 år gammel mann fra Lier omkom og tre andre kom til skade, har erkjent straffekyld for smugling og uaktsomt bildrap.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker.

Han erkjente under fengslingsmøtet fredag at de store mengdene sprit i ulykkesbilen, en Renault Espace, var ulovlig vare. I fengslingskjennelsen fra Drammen tingrett fremkommer det at den polskregistrerte smuglerbilen var lastet med 1176 liter øl og 133 liter sprit.

Les også: Lastet med flere tonn øl og sprit

– Husker lite

Ulykken skjedde da den 41 år gamle polakken skulle kjøre forbi en semitrailer med trekkvogn. Bilen kjørte inn i traileren og begge kjøretøyene havnet over i motgående kjørefelt og kolliderte deretter med fire andre personbiler.

41-åringen, som er bosatt i Oslo, kjørte i retning Drammen. Vitner har forklart at bilen kjørte vinglete før sammenstøtet.

– Han fortalte at han husker lite fra selve ulykken, sier mannens forsvarer, Karsten Gjone, til ABC Nyheter.

Les også: – Stjal øl og brennevin etter dødsulykken på E18

Under fengslingsmøtet gråt 41-åringen.

– Klienten min er svært nedbrutt. Han synes det som har skjedd er helt forferdelig og det går veldig hardt inn på ham. Han har stilt en rekke spørsmål om offeret og han har det ikke godt med seg selv, fortsetter han.

I fengslingskjennelsen merker retten seg at 41-åringen ikke har hatt lovlig opphold i Norge siden oktober i fjor.

Les også:  Her blir bilføreren pågrepet

Taus om smuglergods

Gjone sier hans klient har forklart seg om smuglerforsøket, men at han ikke har ønsket å forklare hvem han fraktet den ulovlige innførte alkoholen for.

– Han har forklart at han visste om hvilke varer som var i bilen. Min klient har ikke lagt skjul på at han hentet partiet i Oslo for å frakte det til Haugesund. Hans rolle i smuglingen var trolig bare som en fraktmann, sier Gjone.

Les også: 42-åring fra Lier omkom i E18-ulykken

Polakken er tidligere siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand ved to tilfeller - ett i Oslo og ett i Lørenskog - men er ikke domfelt for disse forholdene. I begge tilfellene var han ifølge tiltalebeslutningen påvirket av narkotiske stoffer.

Han har heller ikke førerkort ettersom det har blitt beslaglagt tidligere.

Bakgrunn: Stor kjedekollisjon på E18

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus