Meny

KrF: – Togsatsingen sporer av

Nestleder Dagrunn Eriksen mener Regjeringen ikke leverer i nærheten av det som er behovet i Nasjonal transportplan. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig Folkeparti (KrF) mener Regjeringen ikke leverer i nærheten av det som er behovet i Nasjonal transportplan.

– Flere store vei- og baneprosjekter skyves ut i tid, og det varsles ingen grunnleggende reformer. Regjeringens forslag til Nasjonal transportplan er lite fremtidsrettet, sier Dagrun Eriksen, fungerende partileder i KrF.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) vil Norges befolkning øke med nærmere 2 millioner de neste 40 årene.

Les også: Frp: – Alle veier fører til bom

Eriksen mener regjeringen ikke tar inn over seg hva dette vil bety for transportsystemet, og at forslaget til Nasjonal transportplan ikke løser utfordringene vi står overfor i årene som kommer.

KrF mener også jernbaneutbyggingen går for tregt.

– Med regjeringens tempo vil det ta nærmere 100 år før Bergensbanen er nødvendig opprustet. InterCity-satsingen som regjeringen har skrytt av, gjelder bare indre triangel. Tidsfristene er uklare. KrF vil bygge ut hele InterCity, inkludert Oslotunnelen, og det må settes en forpliktende dato for når dette skal stå ferdig, sier Eriksen.

– Regjeringen har gitt inntrykk av et samferdselsløft, men når vil prosjektene stå ferdig? Det er nå høyst uklart, avslutter Eriksen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus