Meny

Her er transportplanene for Aust-Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk satsingen i ditt fylke her.

Dette skriver regjeringen i nasjonal transportplan:

Veiutbygging

• E18

Regjeringen prioriterer å starte utbygging av firefelts veg på E18-strekningen Tvedestrand-Arendal i første fireårsperiode, med fullføring i siste seksårsperiode. Prosjektet er anslått å koste om lag 4,4 milliarder kroner, og det forutsettes finansiert ved en kombinasjon av statlige midler og bompenger. Prosjektet omfatter bygging av 21 kilometer firefelts veg med en bredde på mellom 20 og 23 meter. Det skal bygges tre tunneler med lengder fra 200 til 800 meter og seks større bruer. På strekningen planlegges det en døgnhvileplass for tunge kjøretøy og en kollektivterminal med parkering. Det er fattet lokale prinsippvedtak om delfinansiering av prosjektet med bompenger. Prosjektet inngår i utbygging av E18 til møtefri veg mellom Oslo og Kristiansand.

• Riksveg 9

Til sammen 500 millioner kroner i statlige midler prioriteres til arbeidet med å utbedre flere delstrekninger på riksveg 9 i Setesdal. Arbeidet starter i første fireåresperiode og videreføres i siste seksårsperiode.

Jernbane

• Sørlandsbanen

Regjeringen prioriter tiltak som vil legge rette for mer gods på Sørlandsbanen. Kapasitetsøkende tiltak som for eksempel nye og forlengede kryssingsspor vil bli prioritert. Bygging av kryssingsspor er relativt rimelige prosjekt, men med stor nytte for både gods- og persontog.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus