Meny

Nord-Korea truer Japan med atomvåpen

Japanske soldater forbereder Patriot-rakettavskjæringssystemer i Tokyo. Foto: Scanpix/EPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea advarte fredag Japan om at landet risikerer kjernefysisk respons om landet blander seg inn i en eventuell konflikt på den koreanske halvøya.

Japans uttalelse om at det kunne komme til å avskjære en forventet rakettoppskyting fra Nord-Korea ble fordømt som «provoserende», melder AFP.

Det nordkoreanske nyhetsbyrået uttaler at en intervensjon fra Tokyo vil føre til at «byen blir oppslukt av kjernefysisk ild».

– Japan er alltid i kikkertsiktet til vår revolusjonære hær, og hvis Japan gjør den minste aksjon vil krigens gnist berøre Japan først, heter det i en kommentarartikkel. – Japan må komme til fornuft og oppføre seg korrekt, het det videre.

Les også: Dette vet man om Nord-Koreas atomvåpen

Japan lovet fredag å besvare «ethvert scenarie» etter trusselen fra Nord-Korea.

– Vi er klar over de nordkoreanske bemerkningene, gjennom media og andre kanaler. Vi kan ikke gi en kommentar om vår reaksjon av operasjonelle hensyn, sier en tjenestemann i forsvarsdepartementet til AFP.

– Alt vi kan si er at vi vil gjennomføre ethvert mulig til tiltak for å svare på ethvert scenarie.

Les også: Japan trekkes inn i Korea-konflikt

Japan, det eneste landet som har vært offer for et atomangrep, har gitt sine væpnede styrker grønt lys til å skyte ned enhver nordkoreansk rakett på vei mot landets territorium.

Denne uken ble batterier med Patriot-raketter utplassert omkring Tokyo for å beskytte de 30 millioner menneskene som bor der.

I tillegg til Patriotrakettene har det blitt sendt destroyere av Aegisklassen til Japanhavet, og fredag uttalte regjeringen at det vil sette opp rakettforsvar i Okinawa.

Les også: Verden venter på Nord-Koreas neste trekk

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus