Meny

– Rosmarinolje hjelper på hukommelsen

BEDRE HUKOMMELSE. Duften av rosmarinolje skal øke evnen til bedre fokus og hukommelse. Foto: (Foto: Wikimedia Commons)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny forskning viser at rosmarinolje kan hjelpe personer med hukommelsesproblemer.

Duften av rosmarinolje skal øke voksnes evne til bedre fokus og hukommelse. Det mener forskere bak en engelsk studie, melder AFP relaxnews.

Ifølge forskerne husket personer som ble parfymert med rosmarinolje under et forskningsprosjekt, å gjøre ting de tidligere ikke gjorde.

Under den årlige British Psychological Society-konferansen i England denne uka sa forskerne at resultatene fra forskningen kan forbedre livene til de som lider av hukommelsesproblemer.

Les også: Musikk gjør barn smartere

Bedre hukommelse

Tidligere forskning har vist at rosmarin aromaen kan gi bedre langsiktig hukommelse, og forskerne uttalte de ønsket å bygge videre på arbeidet som tidligere har blitt gjennomført.

– Vi har fokusert på potensiell minne, som innebærer evnen til å huske hendelser som vil oppstå i fremtiden. Å huske å gjennomføre oppgaver til bestemte tider kan være kritisk for menneskets daglige funksjon, sier forskningsleder Dr. Mark Moss, ifølge AFP Relaxnews.

Totalt deltok 66 personer i forsøket der deltakerne ble inndelt i to grupper og plassert i to forskjellige rom, hvor kun den ene gruppen ble parfymert med rosmarinolje.

Gruppene skal deretter ha gjennomført to tester for å analysere gjennomføringsevnen i flere hukommelsestester mellom de som hadde blitt parfymert og ikke.

Les også: Daglig hjernetrim forebygger aldringstegn

Videre forskning

Resultatet viste at de som hadde blitt parfymert med oljen presterte best.

– Å huske når og hvor du skal dra, samt for hvilken grunn du gjør det, er viktig. Vi har alle våre svakheter, men for noen kan svakheter være frustrerende og farlig, sier Jemma McCready som har jobbet med prosjektet.

– Videre forskningen er nødvendig for å undersøke om denne bahandlingen er nyttige for eldre som har opplevd hukommelsestap, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus