Meny

Chelsea knepent til semifinale

Fernando Torres gratuleres av lagkameratene etter å ha sørget for en drømmestart i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rafael Benítez og Chelsea er klare for semifinale i europaligaen til tross for at det torsdag ble 2-3-tap for Rubin Kazan i Moskva.
Rubin Kazan (Russland) – Chelsea (England) 3-2 (0-1), sammenlagt 4-5.

Mål: 0-1 Fernando Torres (5), 1-1 José Rondón (51). 1-2 Victor Moses (56), 2-2 Gökdeniz Karadeniz (62), 3-2 Bebars Natcho (75).

10.000 tilskuere.

Chelsea skaffet seg et godt utgangspunkt med 3-1 seier over Rubin Kazan hjemme på Stamford Bridge i den første kvartfinalen for én uke siden. Rubin var med det utgangspunktet nødt til å gå rett i strupen på blåtrøyene torsdag.

Les også:  Basel vant straffedrama

Likevel var det Fernando Torres som åpnet ballet på det russiske kunstgresset bare fem minutter ut i oppgjøret. Spanjolen vippet ballen elegant over Rubin-målvakt Sergej Ryzjikov etter å ha fått ballen av Frank Lampard.

Les også:  Uavgjort holdt ikke for Newcastle

Med 4-1 sammenlagt begynte Chelsea i den andre omgangen å slappe mer av. Dette ga russerne en gylden mulighet til å komme tilbake i kampen. Bare seks minutter ut i omgangen scoret José Rondón med hodet etter innlegg fra høyrekanten. Victor Moses svarte umiddelbart for Chelsea, med en velplassert avslutning etter et glimrende Chelsea-angrep.

Stormløp

Men Rubin hadde ikke tenkt til å gi seg foran egne fans: Bare nye sju minutter etter at Moses hadde gitt Chelsea 2-1-ledelse kom utligningen. Nok en gang på hodet, men denne gangen ved Gökdeniz Karadeniz. Tiden tikket fort for Rubin, men da César Azpilicueta dyttet Alexander Rjazantsev over ende i boksen med et kvarter igjen på kampuret var ikke Bebars Natcho vond å be fra 11-meteren.

Russerne jaget nok en scoring mot slutten, selv om de visste at de trengte ytterligere to for å sende Chelsea ut av turneringen. Flere scoringer ble det ikke og Rafael Benítez kan juble for å ha tatt London-klubben enda ett steg nærmere europaligapokalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus