Meny

Ytterligere to personer pågrepet etter Karoli-angrepet

Politiet holdt vakt under fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag forrige uke, da en 42-åring ble fengslet i fire uker etter Karoli-angrepet. Torsdag ble ytterligere to menn pågrepet og siktet for angrepet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble torsdag pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk på René Karoli på Torshov bingo. De ble pågrepet i Sverige, opplyser politiet.

– De er to av flere som er siktet i saken, sier Grete Lien Metlid, som er fungerende leder for seksjon for vold og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til NTB.

Totalt tre menn er nå pågrepet og siktet i saken, og Metlid opplyser at de leter etter flere siktede personer.

Flere siktet

– Vi leter fortsatt etter flere navngitte personer og prioriterer høyt å få tak i dem som var involvert. I tillegg til etterforskningen som pågår i Oslo, samarbeider vi med andre lands politimyndigheter, sier Metlid. Hun kan ikke si noe om hvor mange som er siktet, men oppfordrer personene det gjelder til å melde seg selv for politiet.

Les også: Politiet vil ha fire ukers varetekt for Karoli-angrep

– Det er en fordel om de melder seg selv, men vi leter til vi finner dem, sier hun.

En 42-åring ble torsdag i forrige uke fengslet i fire uker etter Karoli-angrepet. Politiet fikk fullt medhold i kravet om om brev-, besøks- og medieforbud i alle fire ukene, hvorav de to første ukene i full isolasjon. Årsaken til kravet er at politiet mener det er fare for bevisforspillelse og -unndragelse.

Overleveres til Norge

René «Roma» Karoli og hans 23 år gamle sønn ble såret da flere personer gikk til angrep med kniv, øks og sverd inne i et bingolokale på Torshov andre påskedag. To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og et skytevåpen ble funnet utenfor lokalet da politiet kom til stedet.

Karoli og sønnen ble alvorlig skadd, og de ligger fortsatt på Ullevål sykehus etter angrepet. De ble avhørt av politiet søndag.

Les også: Politiet: - Ville drepe sigøynerleder

– Tilstanden deres er betydelig bedre, og de er oppegående, men de er fortsatt under oppfølging av helsepersonell, sier Metlid.

De to som ble pågrepet torsdag er avhørt av svensk politi og vil bli overlevert til Norge så raskt som mulig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus