Meny

Her blir bilføreren pågrepet etter dødsulykken på E18

PÅGREPET: Her blir den polske bilføreren pågrepet av politiet etter at han stakk av fra en massekollisjon på Liertoppen torsdag morgen. Foto: Siri Fikse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som politiet mistenker for å ha ha vært skyld i ulykken på E18 ved Lierskogen i Buskerud hadde bilen fullstappet med øl og sprit. Nå er han siktet for uaktsomt drap, promillekjøring og smugling.

Ulykken, der en person omkom og seks personer ble skadet, skjedde like før klokken 06.30 torsdag morgen.

Vitner har forklart til politet at en person stakk av fra åstedet i sokkelesten.

Halvannen time senere, klokken 07.59, pågrep politiet mannen de mistenker for å ha forårsaket ulykken.

– En person forlot stedet. Han er pågrepet. Vi mener han er årsak til ulykken. Det har kommet opplysninger om at han forsøkte å kjøre forbi traileren, sier lensmann i Lier, Arne Lauvålien, til ABC Nyheter.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at mannen, som er en 41 år gammel polsk statsborger, blir siktet for uaktsomt drap, promillekjøring og smugling.

– Han er siktet for uaktsomt drap, kjøring i påvirket tilstand og brudd på tolloven, altså smugling, sier politiadvokat Pål Tore Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt til Aftenposten.no.

Lastet med øl

Ifølge politiet skjedde ulykken da en polskregistrert bil kjørte forbi semitraileren, som var på vei i retning Drammen.

I den polske bilen var det blant annet store mengder øl, som lå spredd utover på ulykkesstedet.

– Dette er en av de tingene vi er veldig spent på, og her kreves det en forklaring, sier lensmannen.

Han opplyser videre at ulykkesbilen skal undersøkes av teknikere, blant annet for å fastslå om hvilken innvirkning lasten har hatt på kjøreegenskapene.

Totalt seks kjøretøyer var involvert i ulykken, én semi-trailer og fem personbiler.

Bakgrunn: Stor kjedekollisjon på E18

Begynte å brenne

Kjøretøyene var borti hverandre, og begge havnet over midtrabatten og traff flere personbiler i motsatt kjørefelt. En av de involverte bilene var lastet med blant annet store mengder øl.

En lastebil begynte å brenne etter kollisjonen.

– Det har vært nokså kaotisk, med omdirigering til andre veier og den slags. Jeg har hørt det uttalt at det kan ta tid. Det er omkjøringsmuligheter, men det er vanskelig på motorveien i begge retninger, sier Lauvålien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus