Meny

Stor kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen

Foto: Ole Christian Nordby/Eikerfoto

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er omkommet og fire personer skadet i en kjedekollisjon på E18 ved Liertoppen i morgenrushet torsdag. En mann som stakk fra stedet, er pågrepet.

Politiet tror mannen, som er polsk og som ble pågrepet halvannen kilometer unna ulykkesstedet, er den som forårsaket ulykken.

Ifølge politiet skjedde ulykken da en polskregistrert bil kjørte forbi semitraileren, som var på vei i retning Drammen.

– En person forlot stedet. Han er pågrepet. Vi mener han er årsak til ulykken. Det har kommet opplysninger om at han forsøkte å kjøre forbi traileren, sier Lauvålien.

Én omkom

Seks personer er involvert i ulykken.

– Det er 6 impliserte. En er omkommet, tre brakt til legevakt og en er flydd til Ullevål, sier lensmann i Lier, Arne Lauvålien, til ABC Nyheter klokken 09.15.

Politiet ble varslet om kjedekollisjonen klokken 6.23.

Se video fra ulykkesstedet nederst i saken.

Lastet med alkohol

I den polske bilen var det blant annet store mengder øl, som lå spredd utover på ulykkesstedet.

– Dette er en av de tingene vi er veldig spent på, og her kreves det en forklaring, sier lensmannen. Han sier ulykkesbilen skal undersøkes av teknikere, blant annet for å fastslå om hvilken innvirkning lasten har hatt på kjøreegenskapene.

Veien stengt

Veien kommer til være stengt i lengre tid etter ulykken, der en semitrailer og flere personbiler er involvert.

– En trailer og en personbil har på en eller annen måte vært borti hverandre, kjørt over midtrabatten og havnet i motsatt kjøreretning, sier Lauvålien.

Begynte å brenne

Kjøretøyene var borti hverandre, og begge havnet over midtrabatten og traff flere personbiler i motsatt kjørefelt. En av de involverte bilene var lastet med blant annet store mengder øl.

En lastebil begynte å brenne etter kollisjonen.

– Det har vært nokså kaotisk, med omdirigering til andre veier og den slags. Jeg har hørt det uttalt at det kan ta tid. Det er omkjøringsmuligheter, men det er vanskelig på motorveien i begge retninger, sier Lauvålien.

Se video fra ulykkesstedet:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus